Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Οι ατάκες της μειοδοσιας.

Απο την Σοφία

  Ένας απλός τρόπος για να ξεχωρίσετε, ποιος είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΔΟΥΛΟΣ είναι δήλωση του ιδίου ή στελέχους του που να λέει:
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ”,
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ” ή
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ” (που είναι δεσμεύσεις ΤΟΥΣ) ή
Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ” (που είναι υποχρεώσεις ΤΟΥΣ) εννοώντας το ‘χρέος’ φυσικά, και δεν έχει διωχθεί απ’ τον πολιτικό αυτόν χώρο την ίδια στιγμή.
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά το νόημα είναι ένα:
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ”.

Ό,τι άλλο και αν έχει λεχθεί, όποια υπόσχεση κι αν έχει δοθεί, αν έχει “δεσμευθεί” ορκισθεί, εξορκισθεί, υποσχεθεί, αν έχει τάξει, αν έχει υπονοήσει, ότι θα θα… θα… θα…. έτσι και βγει έστω και μία φορά από τον πολιτικό χώρο του δήλωση με μια απ’ τις ανωτέρω ατάκες ή ό,τι άλλο που το νόημά του είναι “ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ” και το στέλεχος που το είπε δεν πετάχτηκε έξω κλωτσηδόν, να ξέρετε ότι είναι πουλημένος κι ότι έχει συμφωνήσει στην εσχάτη προδοσία των προκατόχων του.
Δεν έχει καμμία απολύτως σημασία τι υποτιθέμενη ιδεολογία ή πολιτική ταμπέλα που έχει δηλώσει, “δεξιά” “αριστερή”, “αριστεροδέξια” “διαγώνια” “οριζόντια” “πατριωτική” “διεθνιστική” “αγαπάτε αλλήλους” ή “καρπουζοροδομπορντοτυρκουάζ με φυστικί ελεφαντάκια”! Αυτά είναι κάτι σαν τις ταμπέλες στους δρόμους με τις ημίγυμνες, που κολλάει το μάτι κι η προσοχή σου πάνω τους και πας και στουκάρεις!
Κάθε φορά μέσα στον ορυμαγδό των υποσχέσεων λένε τι έχουν κάνει και τι σκοπεύουν να κάνουν.
Το λένε… αλλά επιλέγουμε να ακούμε όσα ενισχύουν την ωραιοποίηση που φτιάχνουμε με το μυαλό μας.
Ποιος είχε δώσει σημασία στην ” ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ” που είχε αναφέρει ο Παπανδρέου το 2004 επί Σημίτη, για να σκεφτεί τι σημαίνει αυτή η πρόταση τι είχαν κάνει και τι συνέπειες θα είχε;


Πώς συνδυάζονται η “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ” ΚΑΙ ΤΟ “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”;
Ποιος είχε δώσει σημασία στο “ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ” που έλεγε ο μείζων (δήθεν) αντιπολιτευόμενος Σαμαράς το 2010; Ποιες υπογραφές;
Ποιος κατάλαβε τι εννοούσε στις 10/10/11 όταν έλεγε “ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ” Αυτό ήταν η αντιπολίτευση του Σαμαρά, αλλά τα πρόβατα είχαν μείνει τις δακρύβρεχτες υποσχέσεις των Ζαππείων ότι ΘΑ επαναδιαπραγματευόταν …. κάτι… κι ο καθένας άφηνε την φαντασία του ελεύθερη. Τελικά μας το ξεφούρνησε. “Το μέσοπρόθεσμο είναι επαναδιαπραγμάτευση. Τι άλλο θέλετε;”

Η πολιτική που θα ακολουθήσουν ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ δεν θα είναι οι ευχάριστες υποσχέσεις που τυχόν επαναλαμβάνουν, αλλά οι δυσάρεστες ανακοινώσεις που θα πουν μία φορά. 

ΟΠΟΙΟΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ, ΤΗΝ EUROSTAT ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ “Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, και συνεργός όλων των ανωτέρω. 






(Προσθήκη φωτογραφίας από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πηγή: www.gargalianoi.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)