Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΝΑΤΟϊκό σώμα 10.000 στρατιωτών για την Ουκρανία

Παιχνίδια Πολέμου


Το ΝΑΤΟ φέρεται να εξετάζει τη δημιουργία ενός εκστρατευτικού σώματος, το οποίο θα αποτελείται από 10.000 στρατιώτες από επτά διαφορετικά κράτη – μέλη, ως «απάντηση στην κλιμακούμενη ένταση με τη Ρωσία για την Ουκρανική κρίση».

Σύμφωνα με τους Financial Times, αιχμή του δόρατος στην εν λόγω δύναμη θα αποτελέσει η Βρετανία, ωστόσο θα συμμετέχουν στρατιώτες και από τη Δανία, τη Λετονία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Ενδιαφέρον για συμμετοχή φέρεται να έχει εκφράσει και ο Καναδάς, ωστόσο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η συμμετοχή του.

Το σχηματισμό του σώματος για την ουκρανική κρίση αναμένεται να ανακοινώσει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα της προσεχούς συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στην Ουαλία. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο του ΝΑΤΟ δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά σύμφωνα με τις
πληροφορίες δεν αποκλείεται ο αριθμός των στρατιωτών που θα συμμετέχουν στο σώμα για την Ουκρανία να αυξηθεί. Επίσης αναφέρεται πως στην νατοϊκή δύναμη θα περιλαμβάνονται αεροπορικές, ναυτικές και χερσαίες μονάδες.
Η εφημερίδα αναφέρει πως η απόφαση για δημιουργία του εν λόγω εκστρατευτικού σώματος αποτελεί μια απάντηση στην εμπλοκή και τη στάση της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση. Υπενθυμίζεται πως το ΝΑΤΟ έχει κατηγορήσει τη Ρωσία πως έχει αναπτύξει περισσότερους από 1.000 στρατιώτες εντός της ουκρανικής επικράτειας για την ενίσχυση των αυτονομιστών που μάχονται εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας.

Η Ρωσία από την πλευρά της αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή και σημειώνει πως μόνος στόχος είναι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους των Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αυτονομιστών. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο ουκρανός ομόλογός του Πέτρο Ποροσένκο κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, αυτή τη φορά όχι με φορτηγά αλλά με τρένα. «Ο Ποροσένκο είναι ο εταίρος με τον οποίο μπορείς να κάνεις διάλογο», δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Θα παραδώσουμε τρόφιμα και είδη που χρειάζονται οι κάτοικοι μέσω του σιδηροδρόμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)