Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Φίμωση του διαδικτύου με προσβολή πολιτεύματος;


62818-3004dyotoixosΣύμφωνα με αλλαγές στον ΠΚ που θα επιφέρει η μνημονιακή κυβέρνηση, με ισόβια θα τιμωρείται όποιος προσβάλει το πολίτευμα, ενώ με 10 χρόνια θα τιμωρείται όποιος προκαλεί διάπραξη προσβολής του πολιτεύματος, μέσω αναρτήσεων στο ίντερνετ.



Το ερώτημα είναι τι ακριβώς θα θεωρείται ως προσβολή; Θα θεωρείται μόνο όταν κάποιος επιχειρεί με τη βία την ανατροπή του ισχύοντος αντιδημοκρατικού πολιτικού συστήματος ή θα θεωρείται προσβολή και κάθε ενοχλητική κριτική και προτάσεις για αλλαγή του ή ακόμα και διοργάνωση λαϊκών συγκεντρώσεων και λαϊκών ψηφοφοριών για αλλαγές στο πολίτευμα της χώρας; 

Και ποιος δικαστής τελικά θα μπορεί να κρίνει αν μια ορισμένη κριτική που ασκούμε εμείς οι πολίτες στο διαδίκτυο ή προτάσεις μας, οδηγήσουν κάποιους σε πράξεις βίας; Ποιος δικαστής θα είναι εκείνος που θα συνδέσει τα δύο γεγονότα;
Στην πραγματικότητα λοιπόν εκείνο που επιχειρείται, είναι μια πλήρης φίμωση του ανεξέλεγκτου από την εξουσία διαδικτύου, δηλαδή της δημοσιογραφίας των πολιτών, η οποία άρχισε να γίνεται ενοχλητική για το κλειστό σάπιο πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, έτσι καλλιεργείται φόβος στο λαό, ώστε να ερεθιστεί το αγελαίο ένστικτο, για να μείνουν οι πολίτες καθηλωμένοι στον καναπέ τους, συσπειρωμένοι γύρω από την πολιτική ηγεσία τους και να μην διανοηθούν έλεγχο ή αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Πέτρος Χασάπης



 
Προσθήκη από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:
 
Το σχέδιο του ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)