Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΡΑΠΕΡ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ

Ο ράπερ κραδαίνει το κεφάι σύριου στρατιώτη στη Ράκα από το λογαριασμό του στο tweeter 16/08/14
Ο ράπερ κραδαίνει το κεφάι σύριου στρατιώτη στη Ράκα από το λογαριασμό του στο tweeter 16/08/14

Ίσως το βίντεο του αποκεφαλισμού του αμερικανού φωτορεπόρτερ James Foley να ήταν και το πρώτο του είδους όπου ο δήμιος μιλούσε αγγλικά με άψογη προφορά και ο υποτιτλισμός γινόταν στα αραβικά και όχι το αντίθετο. Από το πρώτο ρεπορτάζ είχαμε επισημάνει τη λεπτομέρεια ότι το βρετανικό τμήμα του AFP για το οποίο εργαζόταν ο αμερικανός, είχε χαρακτηρίσει ως “τυπικά βρετανική” την προφορά του.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

 Όταν το MI5 ανέλαβε τις έρευνες για την ταυτοποίηση του δήμιου, διέθετε το πλεονέκτημα του ηχητικού ντοκουμέντου στα αγγλικά- αν όχι λονδρέζικα-που προσφερόταν για σύγκριση με άλλα φωνητικά αρχεία και βίντεο αποκεφαλισμών από την οργάνωση ISIS που δρά στη Συρία εδώ και 2,5 χρόνια για την ανατροπή της κοσμικής διακυβέρνησης του Άσσαντ.Σε συνδυασμό με τις λίστες των βρετανών που αποδήμησαν στη Συρία για Τζιχάντ, οι βρετανοί προχώρησαν θεαματικά τις έρευνες, αποδεικνύοντας ότι όταν θίγονται τα “δικά τους παιδιά” ή δικά τους συμφέροντα δύνανται να αναγνωρίσουν τους αιμοσταγείς χασάπηδες της μαρτυρικής Συρίας.

10537174_1454180464846565_5920965148698842424_n

Ο ράπερ κραδαίνει το κεφάι σύριου στρατιώτη στη ΡάκαΟ ράπερ κραδαίνει το κεφάι σύριου στρατιώτη στη Ράκα από το λογαριασμό του στο tweeter 16/08/14

Ενώ από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, 3 είναι οι ύποπτοι για το συγκεκριμένο τζιχαντιστικό έγκλημα, τα υπάρχοντα στοιχεία συγκλίνουν -κατά τις εκτιμήσεις και κάποιων αραβικών πηγών- στον 23 χρονο ράπερ Abdel-Majed Abdel Bary, που αβάνταρε έως τώρα καλλιτεχνικά το ραδιόφωνο 1 του BBC . Η “μουσική” του εκπροσωπούσε το βίαιο, εξτρεμιστικό Ισλάμ καθώς οι στίχοι του ήταν ο απόηχος των μισαλλόδοξων, δογματικών κηρυγμάτων του ισλαμοκήρυκα Anjem Choudary.

η λονδρέζικη κατοικία του
η λονδρέζικη κατοικία του

Ο ράπερ είναι ένας από τους 6 γιούς του Αιγύπτιου “ισλαμιστή ακτιβιστή” Adel Abdul Bary o οποίος είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί ως υπεύθυνος για συγκρότηση πηρύνα της Αλ Κάιντα στην Αγγλία και για συμμετοχή σε πολύνεκρες τρομοκρατικές στην Αφρική . Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ενδυόμενος έναν αριστερό μανδύα που μαζί με τα χρήματα που διέθετε του επέτρεψαν την προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργο όπου και απαλλάχθηκε. To Asharq Al-Awsat στις 16/08/14, όταν ο γιός Bary του είχε κοινοποιήσει μέσω του tweeter του το ανδραγάθημα του αποκεφαλισμού του σύριου στρατιώτη στη Ράκα, τον είχε δικαιολογήσει ως τραυματισμένο ψυχικά από τις φυλακίσεις και δικαστικούς αγώνες του πατέρα του.


η λονδρέζικη κατοικία του
η λονδρέζικη κατοικία του

Ο ράπερ Bary ζούσε με τη μητέρα του σε πανάκριβη βίλα αξίας 1 εκατομυρίου £ στο δυτικό Λονδίνο, μέχρι να εγκαταλείψει “για χάρη του Αλλάχ τα πάντα ” το 2013 και να ακολουθήσει το δρόμο του Τζιχάντ στη Συρία. Τον περασμένο μόλις μήνα, ο ισλαμιστής ράπερ είχε κάνει ανάρτηση από τη Συρία : Ω Αλλάχ αξίωσέ μας με το μαρτυδρόμιο, εννοώντας κάποια πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας. Ήταν άλλωστε γνωστός για τις αποτρόπαιες αναρτήσεις του από την πόλη της Ράκας που ελέγχει το ΙSIS, στις οποίες πόζαρε κραδαίνοντας την κεφαλή σύριου φαντάρου που βρισκόταν στο καθήκον της υπεράσπισης της χώρας του. Η ανάρτηση συνοδευόταν και από σαρκαστικό, προκλητικό σχολιασμό .

abd2

 Γάλλος πρώην αιχμάλωτος του ΙSIS, έχει δώσει την πληροφορία ότι κρατούνταν από κάποιον ονόματι John ο οποίος ανήκε σε βρετανική τζιχαντιστική ομάδα ονόματι Beatles. Εξ’ ου και η στόχευση των βρετανών σε άλλα δυο πρόσωπα που έφυγαν για Τζιχάντ, εκτός του 23χρονου ράπερ: δυο 20 χρονους από το Birningham και το Portsmouth αντίστοιχα, των οποίων έχουν διαρρεύσει μόνο τα ισλαμιστικά προσωνύμια.

 Οι φωνές και των τριών από τα βιντεομηνύματα που εξέπεμπαν μέσω Συρίας καλώντας και άλλους σε ιερό πόλεμο κατά των απίστων, συγκρίνονται με το βίντεο του αποκεφαλισμού.

article-2732393-20ba885000000578-863_634x607
Έτερος Βρετανός Τζιχαντιστής στη Συρία, που ανήκει στο τρίο τω υπόπτων

Οι αρχές ασφαλείας έχουν παραδεχθεί ότι οι πληροφορίες που τους παρέχει το επίμαχο βίντεο είναι σημαντικές. Ειδικός πραγματογνώμονας δήλωσε στη Sun ότι “η φωνή του Bary μοιάζει με αυτήν του φρικιαστικού βίντεο”. “Το MI5 χρησιμοποιεί λογισμικά προηγμένης τεχνολογίας για την ταυτοποίηση της φωνής”. Στο Times αρμόδιες βρετανικές αρχές αποκάλυψαν ότι χάρις στις πολλές αναρτήσεις είναι εις θέση να εντοπίσουν τον υπεύθυνο. Tην ίδια ώρα κλιμάκιο του FBI έχει φθάσει στην Αγγλία για να βοηθήσει τις έρευνες.


Σύμφωνα με την daily mail ,ο υπ.εξ. Phillip Hammond δήλωσε:

“Οι μυστικές μας υπηρεσίες μαζί με την Αστυνομία μελετούν το υλικό που έχουν παραλάβει. Φαντάζομαι ότι δεν περιμένετε να σας δώσω παραπάνω στοιχεία για την πρόοδο της υπόθεσης”.


Για πρώτη φορά από τα επίσημα κυβερνητικά χείλη του Hammond παραδέχονται ότι “μάλλον πρέπει να συμμαχήσουμε με τον Άσσαντ γιατί ο εχθρός του εχθού μου είναι φίλος μου“, ενώ σημερινά δημοσιεύματα των Washington Post και Νew Υork Times αναγνωρίζουν ότι “μάλλον ο Πούτιν είχε δίκιο στην πολιτική του για το Συριακό“, και ότι “χρειάζεται η συνεργασία του Assad για την εξολόθρευση του Ισλαμικού Κράτους” .


Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι αναφορές στη Συρία δεν υποκρύπτουν ένα ακόμη πονηρό σχέδιο επέμβασης στη χώρα που με τις θυσίες των χιλιάδων νεκρών της κατά της τρομοκρατικής ισλαμιστικής λαίλαπας, αρνείται να παραχωρήσει την εθνική της κυριαρχία τόσο στους Τζιχαντιστές όσο και σε αυτούς που τους υπέθαλψαν.

dimpenews

 από το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)