Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Δέκα κορίτσια από την Ελλάδα στα "δίχτυα" παιδεραστών

  - Έταζαν σε ανήλικες διεθνή καριέρα μοντέλου και τις έβαζαν να γδύνονται οn line

  - Τα δυο κυκλώματα μετέδιδαν οn line στριπτίζ από ανήλικα κορίτσια, κερδίζοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ
- Τα έπειθαν να βγάλουν τα ρούχα τους, με την υπόσχεση διεθνούς καριέρας στο μόντελινγκ
- Το περιστατικό κατήγγειλαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι γονείς 12χρονης από τη Β. Ελλάδα
- Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ κέρδιζαν τα δυο διαδικτυακά κυκλώματα που ανακάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα οποία μετέδιδαν on line στριπτίζ από ανήλικα κορίτσια, ανάμεσα τους και Ελληνόπουλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο κυκλώματα από το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες, είχαν καταφέρει να παγιδεύσουν 10 Ελληνόπουλα, ανάμεσα τους και η 12χρονη

από την Βόρειο Ελλάδα τις οποίας οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επίσης από την Δίωξη ερευνάται το ενδεχόμενο εάν τα δυο κυκλώματα έπεισαν τελικά τα 10 ανήλικα κορίτσια από την Ελλάδα να βγάλουν τα ρούχα τους στο Skype και να πάρουν άσεμνες πόζες, χωρίς βέβαια τα παιδιά να γνωρίζουν ότι την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη του κόσμου παιδόφιλοι είχαν πληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να τα δουν “on line” να βγάζουν τα ρούχα τους.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ακόμα και Αμερικανοί με Ελληνική καταγωγή φέρεται να είχαν ζητήσει από τα δυο κυκλώματα να βρουν ανήλικες Ελληνίδες και με το κόλπο τις διεθνούς καριέρας στο μόντελινγκ να τις πείσουν να βγάλουν τα ρούχα τους.

Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες τις Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα κυκλώματα σε Πακιστάν και Φιλιππίνες, είχαν καταφέρει να μπλέξουν στο διαδικτυακό τους ιστό εκατοντάδες ανήλικα κορίτσια σε όλο το κόσμο, ανάμεσα τους και 10 Ελληνοπούλα από διάφορες περιοχές τις χώρας.

Όταν πια οι κακοποιοί ήταν σε θέση να πείσουν τα παιδιά να βγάλουν μέσω του “Skype” τα ρούχα τους, τότε ειδοποιούσαν τους πελάτες τους σε Αμερική και Ευρώπη, για την ώρα και το λογαριασμό του Skype που θα μπορούν να δουν ζωντανά το “στριπτίζ” που έκανε το ανυποψίαστο παιδί, το οποίο πίστευε πως έτσι θα το δει ο αντιπρόσωπος του διεθνούς οίκου μόδας, ώστε να εκτιμήσει τα προσόντα του και να το προσλάβει στην Εταιρεία με την υπόσχεση τις διεθνούς καριέρας και τις μεγάλης ζωής.

Βέβαια χωρίς το παιδί να το γνωρίζει, άνθρωποι με αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα την ίδια ώρα το έβλεπαν στην οθόνη του υπολογιστή τους να βγάζει τα ρούχα του, αφού πρώτα είχαν πληρώσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ η δολάρια.


Στο μεταξύ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα, ενημερώνει τους γονείς για το προφίλ το δυο κυκλωμάτων στο Facebook και το οποίο είναι το εξής: «GEMMA STYLES» με URL: «http://www.facebook.com/GemStyles?fref=ts » ενώ, οι λογαριασμοί στο Skype είναι οι εξής: Το προφίλ στην πλατφόρμα Skype«ONE DIRECTION» με Skype Name: «onedirectionuklive» και το προφίλ στην πλατφόρμα Skype «Jorn» με Skype Name:«mrsorjorn».
Η Δίωξη, συμβουλεύει γονείς και παιδιά: “ Να μην αποστέλλουν ποτέ προσωπικά τους δεδομένα, να μην δέχονται ποτέ να λάβουν μέρος σε βίντεο-κλήση με άγνωστα άτομα, να μην πιστεύουν σε προσφορές εργασίας της συγκεκριμένης μορφής, να μην αποστέλλουν ή δημοσιοποιούν προσωπικές τους φωτογραφίες ή βίντεο, και τέλος σε περίπτωση που οποιοσδήποτε άγνωστος τους πλησιάσει με αυτό τον τρόπο να επικοινωνούν άμεσα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή τις τοπικές Αρχές.”

Ρεπορταζ Θεοδόσης Πάνου





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)