Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ηχηρό ράπισμα από το Πατριαρχείο της Μόσχας στον Ιερώνυμο για το εμπάργκο: "Από εσάς εξαρτάται η ύπαρξή του"!

Θα πρέπει να μετάνιωσε φρικτά αυτός, είτε πολιτικός είτε μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που είχε την "επικοινωνιακή" ιδέα να σταλεί στον Πατριάρχη της Μόσχας  επιστολή με την οποία ... θα τον προέτρεπαν να παρέμβει στην ρωσική κυβέρνηση για να σταματήσει το εμπάργκο στους Ελληνες παραγωγούς!

Το έκαναν για να εκτεθεί ο Κύριλλος; Το διέπραξαν για να καταδειχθεί ότι το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν βοηθά; Για να στριμώξουν την διαρκώς αυξανόμενη επιρροή της ρωσικής Εκκλησίας στα ελληνικά πράγματα;

Οποιος και αν ήταν ο στόχος τους, η απάντηση που έρχεται (έχει ηδη συνταχθεί ο κορμός του κειμένου, όπως πληροφορείται από άριστη πηγή της Μόσχας το
defencenet.gr), είναι αυτό που λέμε "αποστομωτική".

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σε ανακοίνωσή της την Δευτέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου απέστειλε επιστολή "προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, με την οποία ζητείται η παρέμβαση του ιδίου προς την Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση προς διευκόλυνση των Ελλήνων παραγωγών, που πλήττονται από την επιβολή του ρωσικού «εμπάργκο» προς τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως"!

Στην απάντηση του Πατριαρχείου της Μόσχας που έχει ήδη συνταχθεί και καθαρογράφεται σημειώνεται ότι "Εξ όσων γνωρίζουν και εκ των γεγονότων που έχουν τεθεί υπ'όψιν του Μακαριωτάτου Πατριάρχη η ελληνική κυβέρνηση έλαβε συγκεκριμένα μέτρα και επέβαλλε συγκεκριμένες αναίτιες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κάτι που έπληξε τις παραδοσιακά άριστες διμερείς σχέσεις.

Σε απάντηση αυτών των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης, η Κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έλαβε τα απολύτως απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατευθούν τα ρωσικά συμφέροντα.

Εναπόκειται στην Κυβέρνηση της Ελλάδος να ανακαλέσει τις κυρώσεις τις οποίες έλαβε κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και τότε εμείς ως Πατριαρχείο θα κάνουμε ότι μπορούμε για να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση προς διευκόλυνση των Ελλήνων παραγωγών".

Και η επιστολή του Πατριάρχη της Μόσχας καταλήγει με την εξής φαρμακερή προτροπή:  "Ζητούμε την παρέμβαση του ιδίου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Μακαριώτατου κ.Ιερωνύμου προς την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση προς διευκόλυνση των ρωσικών συμφερόντων, που πλήττονται από την επιβολή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ελλάδα στην Ρωσία"!

Με απλά λόγια, "Πριν ζητήσεις από εμάς άρση του εμπάργκο ζήτησε από την κυβέρνησή σου άρση των κυρώσεων που επέβαλλε κατά της Ρωσίας και τότε αυτομάτως θα λυθεί και το εμπάργκο, χωρίς καμία περαιτέρω διαδικασία ή χρονοκαθυστέρηση".

Μια καλά "πληρωμένη" απάντηση σ'έναν Αρχιεπίσκοπο που σε τίποτα δεν θυμίζει τις μεγάλες σύγχρονες μορφές της ελληνικής Ορθοδοξίας, τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ούτε καν τον Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό που με τόσες δυσκολίες και τόσους συμβιβασμούς πέρασε "δια πυρός και σιδήρου" μια ολόκληρη χώρα μέσα από την κόλαση της γερμανικής κατοχής.

Αλλά φαίνεται ότι τελικά η μοίρα της Ελλάδας σήμερα είναι η εποχή των "μικρών": Πρωθυπουργών, υπουργών, Αρχιεπισκόπων, στρατιωτικών ηγετών κλπ κλπ. Οι "μικροί" κυβερνούν και το μόνο αποτέλεσμα είναι να φέρουν την Ελλάδα στο ύψος τους...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)