Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Οι αιτίες της συντριβής της πτήσης MH17 έγιναν «διαβαθμισμένες».

Οι Ουκρανία, Ολλανδία, Αυστραλία, Βέλγιο υπέγραψαν μια «συμφωνία μη-αποκάλυψης»

Global Research (Καναδάς)     (μτφ. Κριστιάν)
Στις 8 Αυγούστου, η Ουκρανία, η Ολλανδία, η Αυστραλία και το Βέλγιο υπέγραψαν μια συμφωνία μη-αποκάλυψης που αφορά τα δεδομένα που αποκαλύφτηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας για τα αίτια της συντριβής της Malaysian Airlines MH17.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας των 4 χωρών που υπεγράφη στις 8 Αυγούστου μεταξύ της Ουκρανίας, των Κάτω Χωρών, του Βελγίου και της Αυστραλίας, πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο και τα αποτελέσματα της έρευνας της καταστροφής θα παραμείνουν διαβαθμισμένες.

Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Κίεβο υπό την αιγίδα του γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα Γιούρι Boychenko. Σύμφωνα με τα λόγια του, τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευθούν μόλις ολοκληρωθεί μόνο αν υπάρχει μια συναινετική συμφωνία όλων των μερών που έχουν υπογράψει τη συμφωνία.

Κάθε ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας, χωρίς εξήγηση.
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας αυτής, η ουκρανική βουλή (Verkhovna Rada) επικύρωσε τη συμφωνία και επέτρεψε τη δυνατότητα για συμμετοχή της Μαλαισίας στην έρευνα.
Διεθνείς εμπειρογνώμονες παραδέχονται ότι η έρευνα στα συντρίμμια του μαλαισιανού Boeing 777 θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει έρευνες που σχετίζονται με τα λείψανα των θυμάτων της συντριβής της πτήσης MH17.
Επομένως, εκ του ασφαλούς μπορούμε να υποθέσουμε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι όντως διαβαθμισμένα και ότι δεν θα γίνει γνωστή η τελική γνωμοδότηση των εμπειρογνωμόνων (ή μόνο μετά από μερικά χρόνια, όταν τα πολιτικά αίτια της καταστροφής θα έχουν χάσει τη σημασία τους).
Το συμπέρασμα είναι απλό  -τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν άμεσα την αθωότητα της Ρωσίας ή / και της πολιτοφυλακής του Ντόνεσκ.

Οι αναφορές στα ρωσικά
http://www.unian.net/politics/950394-dannyie-rassledovaniya-katastrofyi-boinga-budut-oglashenyi-pri-soglasii-storon-gpu.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)