Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Με προσφυγή στο ΣτΕ απειλούν οι "μικροί" για την Κυριακάτικη λειτουργία

Με προσφυγή στο ΣτΕ απειλούν οι "μικροί" για την Κυριακάτικη λειτουργία
Tης Αλεξάνδρας Γκίτση
 
Αποφασισμένοι να μπλοκάρουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εμφανίζονται εργοδότες και εργαζόμενοι. Η ΕΣΕΕ είναι κάθετα αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο της υπουργικής απόφασης για τις Κυριακές, με τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Κορκίδη να δηλώνει: "όσο για την υπουργική απόφαση, που δυστυχώς αποτελεί προαπαιτούμενη εκκρεμότητα για την εκταμίευση της δόσης, μόλις αυτή εκδοθεί, είναι ήδη αποφασισμένο, ότι εργοδότες και εργαζόμενοι, θα προσφύγουμε επί της αρχής, στο ΣτΕ...".
Με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους Θεσμούς, η ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομίας θα πρέπει να εκδώσει υπουργική απόφαση που θα ορίζει τις περιοχές στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας που θα μπορούν τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά τις Κυριακές από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο. Στις υπόλοιπες περιοχές της
χώρας, θα μπορούν, αν υπάρχει σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, τα καταστήματα να λειτουργούν ακόμη και όλες τις Κυριακές του έτους, ενώ στον Δήμο Αθηναίων τα καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. 
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, η υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, η οποία αναμένεται να εκδοθεί από μέρα σε μέρα, οι περιοχές στις οποίες τα καταστήματα θα μπορούν να παραμένουν ανοικτά στις εν λόγω Περιφέρειες είναι οι εξής:
 
Στην Περιφέρεια Αττικής:
-Το τμήμα της Λεωφόρου Ποσειδώνος το οποίο περιλαμβάνεται στους δήμους Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας.
-Η περιοχή του Δήμου Πειραιώς η οποία περικλείεται  από τις  οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ακτή Μουτσοπούλου, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, Αλιπέδου, Κέκροπος και Καραολή και Δημητρίου.
-Η περιοχή του Δήμου Καλλιθέας η οποία περικλείεται από τις οδούς Αιγέως, Ευρυπίδου, Ζερβού, Αγίας Λαύρας, Κρέμου, Χαροκόπου, Δημοσθένους, Σκρα, Αριστείδου, Ολυμπίας, Ιατρίδου, Πλάτωνος, Σπάρτης, Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου, Περικλέους, Μεταμορφώσεως, Πραξιτέλους, Ισμήνης, Θαλή, Πεισίστρατου, Πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου έως Λεωφόρο Ποσειδώνος
-Η περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Αμφιθέας έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. 
-Η περιοχή του Δήμου Αλίμου η οποία περικλείεται από τις οδούς Έλλης, Λεωφ. Ελευθερίας, Θουκυδίδου, Αθανάσιου Διάκου, Κοτοπούλη, Π. Μελά, Επτανήσου, Λεωφόρο Αλίμου και Λεωφόρο Ποσειδώνος .
-Η περιοχή του Δήμου Γλυφάδας  η οποία εκτείνεται από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
-Το τμήμα του Ακινήτου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών το οποίο λειτουργεί ως Εμπορικό Πάρκο.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:
-Το τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, όπως ορίζεται στην Υπουργική Απόφαση 3046/51009/1994 (ΦΕΚ Β' 833), το οποίο περικλείεται από τις οδούς Εγνατία, 26ης Οκτωβρίου, Καρατάσου, Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, Παύλου Μελά, Καθηγητού Αντωνίου Κεραμόπουλου και Στέφανου Τάττη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)