Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Εμπόλεμη ζώνη το Αμβούργο: Γιατί βρίσκονται σε θέση μάχης αστυνομία και κάτοικοι

Εμπόλεμη ζώνη το Αμβούργο: Γιατί βρίσκονται σε θέση μάχης αστυνομία και κάτοικοιΓια «υστερία» στο Αμβούργο κάνει λόγο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, λίγες μέρες πριν αρχίσει η σύνοδος κορυφής των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου. Η πόλη μετατρέπεται σε ζώνη ασφαλείας και έτσι η σύνοδος μετατρέπεται κι αυτή σε στόχο για την αναζωογόνηση της άκρας αριστεράς.
«Η πόλη παραδίδεται στην υστερία, σχεδόν την ευχαριστιέται θα μπορούσε να πει κανείς. Δυνάμεις ασφαλείας και διαδηλωτές προκαλούν οι μεν τους δε.
Σπάνια η αστυνομία παρουσίασε εβδομάδες πριν από ένα μεγάλο γεγονός τόσο ανοιχτά τα μέσα που διαθέτει, σπάνια η εξωκοινοβουλευτική αριστερά και η μεσαία τάξη συμφωνούσαν τόσο πολύ στη βάση μιας απόρριψης. Εκδοτικοί οίκοι θα κλείσουν προληπτικά, διευθυντές σχολείων δίνουν ελεύθερο στους μαθητές, ο δήμος κατασκευάζει πρόχειρες φυλακές. Τα πάντα φαίνονται δυνατά – ακόμα και το να μη συμβεί τελικά τίποτα.»
«Η επιτυχία της συνόδου κορυφής θα κριθεί και από τις εικόνες. Η καγκελάριος Μέρκελ θέλει στην αρχή του προεκλογικού αγώνα να εμφανιστεί σαν φωνή της γυναικείας φρόνησης ανάμεσα στα γεράκια, τον Ερντογάν, τον Πούτιν και τον Τραμπ. Μια τέτοια εικόνα θα ξεθώριαζε μέσα στα σύννεφα των δακρυγόνων. Η σύνοδος θα γίνει στο κέντρο μιας πόλης δύο εκατομμυρίων από έναν υπολογισμό που κατέστη περιττός: η σύνοδος θα έπειθε υποτίθεται τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι το Αμβούργο είναι ικανό για τους αγώνες του 2024. Μόνο που οι ίδιοι οι κάτοικοι αποφάσισαν στο μεταξύ ότι δεν θέλουν τους Ολυμπιακούς. Οϋτε και τη σύνοδο κορυφής.

tribune.gr