Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πώς θα εισβάλλουν οι χάκερ στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Είναι συνεχώς αυξανόμενη η τάση της χρήσηςσυσκευών κεφαλής που διαβάζουν τα εγκεφαλικά κύματα, ιδίως στο πεδίο των video games. Οι ερευνητές με την χρήση ειδικής συσκευής ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG) ανακάλυψαν ότι αν κάποιος χρήστης, την ώρα που παίζει ένα video game, σταματήσει το παιχνίδι για να βάλει τον κωδικό του, αυτός μπορεί να υποκλαπεί από τα εγκεφαλικά του κύματα.


Τα 12 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα τους ζητήθηκε να πληκτρολογήσουν μία τυχαία σειρά αριθμών, συμβόλων και γραμμάτων. Την ώρα που το έκαναν αυτό, μία ειδική συσκευή EEG κατέγραφε την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων και στην οποία δυνητικά, θα μπορούσαν να εισβάλλουν χάκερ. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούσαν οι ερευνητές μάντευε τετραψήφιους κωδικούς με ποσοστό επιτυχίας 46,5% και εξαψήφιους με ποσοστό 37,3%.

Σύμφωνα με τον Nitesh Saxena, έναν από τους συγγραφείς της μελέτης, «στον πραγματικό κόσμο ένας χάκερ θα μπορούσε να βάλει κάποιον να κάνει το «προπονητικό βήμα» που χρειάζεται το κακόβουλο λογισμικό για να είναι πιο ακριβές, ζητώντας από τον χρήστη να βάλει μία προκαθορισμένη σειρά αριθμών, με παρόμοιο τρόπο που χρησιμοποιείται και το CAPTCHA.

Βλέποντας το πόσο δημοφιλείς γίνονται οι συσκευές ανάγνωσης εγκεφαλικών κυμάτων και με πόσους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είναι πιθανότατα αναπόφευκτο να αποτελέσουν στο άμεσο μέλλον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Είναι πολύ σημαντικό να αναλύσουμε τους κινδύνους και να αφυπνίσουμε το κοινό για αυτούς».

Πηγή: CNN.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)