Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Γιατί οι εμπρησμοί;

Από Αναγνώστη


Η συστηματική πυρπόληση των δασών -φαινόμενο της μεταπολίτευσης αποκλειστικά- αποδίδονταν μέχρι πρότινος στην πάγια τακτική σε καταπατητές (τώρα που δεν πούλησε ούτε λέπι το έχουν βουλώσει) και όταν αυτό δεν είναι αρκετά πειστικό επιστρατεύονταν άλλες εκδοχές, που κατά περίπτωση μπορεί να ήταν βοσκοί, απρόσεκτοι γεωργοί, γριούλες, ηλεκτροσυγκολλητές, καπνιστές, πυλώνες της ΔΕΗ, ακραία καιρικά φαινόμενα, χωματερές, πυρομανείς μπουκαλόπατοι,κουτσουλιές από πετροκότσυφες, (εδώ γελάνε) ή και ο συνδυασμός όλων.

Είναι περιττή η υπενθύμιση γεγονότων και η προσφυγή σε λογικά επιχειρήματα που θα αποδείκνυαν ότι καμιά απ' αυτές τις «αιτίες» δεν επαληθεύτηκε ποτέ απ' την ζωντανή εμπειρία όλων μας. Θα

υπενθυμίσουμε μόνο ότι «περιέργως» καμία απ' αυτές τις υποτιθέμενες αιτίες πυρκαγιών δεν λειτούργησε το 2004, το καλοκαίρι των Ολυμπιακών αγώνων. Το 2002, όταν ξένοι πράκτορες, μετά των εγχώριων παραγιών τους, «εξάρθρωναν» την «τρομοκρατία». Το 1997, το καλοκαίρι των παγκόσμιων αγώνων στίβου στην Αθήνα, που υπήρξαν πρόκριμα για την ανάθεση των Ολυμπιακών (ελέω Αμερικάνων) στην Ελλάδα του Σημίτη! 
Οι σχεδιασμένοι εμπρησμοί με επικέντρωση σε επιλεγμένους στόχους -τουριστικά θέρετρα, καλλιέργειες, κτηνοτροφία, ηλεκτροπαραγωγή, ανθρώπινες ζωές, παραπέμπει στην κατεύθυνση ισχυρής και παράφρονος ξένης δύναμης, η οποία έχει καταληφθεί από εκδικητικό αμόκ και θέλει να προκαλέσει ολοκληρωτική οικονομική και οικολογική καταστροφή των εθνικών κρατών και να γονατίσει το μαχητικό πνεύμα των λαών τους... 

Αφού εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι τα παλιά-γνωστά παραμύθια ειδικά περί «καταπατητές») ήταν ο εύκολος τρόπος για να μένουν οι πραγματικοί δράστες στο απυρόβλητο και να δικαιολογούν οι κυβερνήσεις της τελευταίας 40κονταετίας τη δειλία τους και την ριζωμένη απροθυμία τους να θωρακίσουν την ασφάλεια της χώρας. Όχι βέβαια απ' τον λεγόμενο «κομμουνιστικό κίνδυνο», αλλά απ' ίδια την«σύμμαχο» Αμερική, ηγεμόνα και «προστάτιδα» του «ελεύθερου» κόσμου! 

Ο ελληνικός λαός διαπιστώνει δραματικά ότι δεν υπάρχει ούτε κυβέρνηση ούτε κράτος. Πράγματι, υπάρχουν μόνο «Αυτοκρατορικοί Έπαρχοι» παγιδευμένοι σ' ένα δυσεπίλυτο δίλλημα: απ' την μια βλέπουν την φωτιά να καίει επικίνδυνα στα μπατζάκια τους και απ' την άλλη ξέρουν ότι η θέση και τα προνόμια τους εξαρτώνται απ' την Αμερική. Η πτώση του ηγεμόνα θα είναι και δική τους πτώση. Γι' αυτό και η εικόνα που βγάζουν είναι διφορούμενη και κωμικοτραγική: Η Ελλάδα είναι στόχος, λένε. Αλλά μας κρύβουν, πίσω απ' το δάχτυλο, ποιος την πυροβολεί! Κι ας το 'χει όλος ο κόσμος τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι... 

Πιο δεξιά απ' την Δεξιά κινείται η επίσημη Αριστερά, σέρνοντας ξοπίσω της και τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες. Απ' την ίδια την λογική του εκφυλισμού της έχει εξελιχθεί από υπηρέτης των αφεντικών, σε υπηρέτη του αφεντικού των αφεντικών. 

Αντί να καταγγείλει τους νεοταξίτικους εμπρησμούς ενώπιον της μεγαλύτερης εδώ και χρόνια της εθνικής οικολογικής τραγωδίας νίπτει τας χείρας της. Μηρυκάζει παραμύθια που συγκαλύπτουν τους ένοχους, ενώ χαρακτηρίζει ... «συνομωσιολόγους»(!) όσους καταγγέλλουν (έστω και πλαγίως) ότι πίσω απ' την πύρινη συμφορά βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ που χρησιμοποιούν τους εμπρησμούς (όπως άλλωστε την πλαστή τρομοκρατία) ως μέσο εκβιασμού και πολιτικής χειραγώγησης. 

Μας λένε: «Μα πού έφερε αντίρρηση η κυβέρνηση στις εντολές των Αμερικάνων για να την τιμωρούν;» Αυτοί που σκέπτονται μ' αυτόν τον τρόπο είτε είναι Φαρισαίοι υποκριτές, πρόθυμοι να θυσιάσουν την χώρα και τον λαό της στο βωμό της ιδιοτέλειας τους, είτε άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν γρι απ' τις διεθνείς σχέσεις και τον ρόλο της Αμερικής για παγκόσμιο έλεγχο δια μέσου μιας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, υπό την εποπτείας της. Tης "PAX-AMERIKANA". 

Στόχος δεν είναι μόνο ν' αναγκάσουν την όποια ελληνική κυβέρνηση σε υποχώρηση, αλλά και να δείξουν στις πιο ισχυρές χώρες της Δυτικής Ευρώπης τι θα υποστούν αν δεν ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των ΗΠΑ και συνεχίσουν να αμφισβητούν και να υποσκάπτουν την αμερικάνικη επικυριαρχία. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ενώ συνεχίζεται το πύρινο μακελειό, οργιάζουν πάνω στα αποκαΐδια και τα φέρετρα τα παρασκηνιακά παζαρέματα. Και τα χειροτέρα ίσως έπονται! 

Το εγκληματικό χέρι των Αμερικάνων πρακτόρων και της πέμπτης φάλαγγας των ντόπιων συνεργών τους, δεν θα αποσυρθεί αν δεν τσακιστεί. Συνεργοί υπάρχουν παντού και στην ίδια την Πυροσβεστική υπηρεσία. Ας έχουμε στα υπ' όψη ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της εκπαιδεύονται στην Αμερική -και όχι από πυροσβέστες αλλά από πράκτορες του ... FBI! 

Σαν πρώτο και κρίσιμο βήμα αντίστασης, οι ΗΠΑ πρέπει να ξεσκεπαστούν και να καταγγελθούν ευθέως στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη. Οι αξιοθρήνητες πολιτικές ηγεσίες δεν θέλουν ούτε πρόκειται να το κάνουν. Αυτό πρέπει θαρραλέα να το επιβάλει ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι άξιος της μαύρης του τύχης.


Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10663

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)