Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων προσέφυγαν οι δικηγόροι κατά των POS

http://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/1200x675/article/2017/18/226876-pospos.jpgΣτην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και ζητεί να γνωμοδοτήσει εάν η υποχρεωτική χρήση POS (χρήση πληρωμής με κάρτα) είναι σύμφωνη ή όχι με τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Στο αίτημά του προς την Αρχή, ο ΔΣΑ υποστηρίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι η υποχρεωτική τοποθέτηση και χρήση POS από τους δικηγόρους που προβλέπει η από 20.4.2017 υπουργική απόφαση, «συνεπάγεται πολλαπλή επεξεργασία προσωπικών δεδομένων».


Ειδικότερα, ο ΔΣΑ αναφέρει ότι τα δεδομένα της συναλλακτικής δραστηριότητας του δικηγόρου υπόκεινται σε επεξεργασία «από το πιστωτικό ίδρυμα ή το ίδρυμα πληρωμών με το οποίο έχει αναγκαστικά συμβληθεί ο δικηγόρος, τον εκδότη του μέσου πληρωμής με το οποίο έχει συμβληθεί ο εντολέας, τον φορέα αποδοχής και εκκαθάρισης των συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμής, την εταιρεία «Τειρασίας ΑΕ», αλλά και τους δημόσιους φορείς που γίνονται αποδέκτες των σχετικών δεδομένων».
Τέλος, ο ΔΣΑ αναφέρεται στους λόγους που η υποχρεωτική χρήση POS δεν είναι νόμιμη.

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)