Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΟΑΕΔ: «Αντί να καταργείται η ανεργία, καταργούνται επιδόματα»

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας εξέδωσε η (www.oaed.gr)στην οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να καταργήσει το επίδομα των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (20-29 ετών), επίδομα το οποίο έλαβαν το τελευταίο έτος περίπου 3.500 νέοι, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Αντί να καταργείται η ανεργία των νέων, καταργείται ένα ακόμα επίδομα για τους ανέργους νέους
Από την αρχή της κρίσης και των μνημονίων μέχρι σήμερα οι άνεργοι αυξάνονται ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%. Δηλαδή, ενώ το 2010 επίδομα ανεργίας ελάμβαναν περίπου το 40-45% επί του συνόλου των ανέργων, σήμερα επίδομα ανεργίας λαμβάνει περίπου το 10% του συνόλου των ανέργων.

Να επισημάνουμε, για άλλη μια φορά, ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται περίπου στο 1εκ., ενώ η χώρα μας κατέχει την πρωτιά και στην ανεργία των νέων.
Σε μια εποχή που οι νέοι μας μεταναστεύουν μαζικά, προκειμένου να αναζητήσουν μια δουλειά, σε μια εποχή που η 1η προτεραιότητα του Οργανισμού συνολικά θα έπρεπε να είναι η στήριξη των ανέργων, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την περικοπή ενός ακόμα επιδόματος, αυτού των Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (20-29 ετών), .
Καταργείται ένα ακόμα επίδομα χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων. Καταργείται η κοινή λογική, καταργείται κάθε δυνατότητα ανάσχεσης της ανεργίας.
Καλούμε την Κυβέρνηση αντί της περικοπής επιδομάτων, να υιοθετήσει επέκταση και αύξηση στην κάθε είδους στήριξη των ανέργων.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αποδώσει τα χρήματα από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών στους ανέργους όπως έχει υποχρέωση να το κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)