Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Οι πέντε κινήσεις κατά της φοροδιαφυγής στο νέο μνημόνιο

Σχόλιο ιστολογίου:
γνωρίζοντας το Ελληνικό κράτος ότι με την φοροληστεία που εφαρμόζει στη χώρα, αν δεν κλέψεις δεν επιβιώνεις, χρησιμοποιεί έτσι τις τράπεζες σε ρόλο Μεγάλου Αδελφού, για να ελέγχει τους απλούς πολίτες και τους ανθρώπους του μεροκάματου.
Οι πραγματικοί που φοροδιαφεύγουν όμως δεν ελέγχονται από κανέναν, αναφερόμαστε στις μεγάλες πολυεθνικές που κάθε παρανομία τους δικαιολογείται με νόμιμους κατά τα άλλα τρόπους, αλλά επίσης και για τα πολιτικά πρόσωπα που με την νομοθεσία τους έχουν βγει έξω από κάθε φορολογική υποχρέωση, δηλαδή νομιμοποιούν την φοροδιαφυγή τους. Αυτούς ποιος θα τους ελέγξει, όταν έχουν φορολογική ασυλία και που η προδοσία τους δεν έχει όριο, προσπαθώντας πριν λίγο καιρό να νομιμοποιήσουν τις offshore επιχειρήσεις τους, αυτοί που ουδέποτε εργάστηκαν αλλά τις μίζες ήξεραν να τις αρπάζουν χρεώνοντας δις στον Ελληνικό λαό.

Του Σπύρου Δημητρέλη
Οι πέντε κινήσεις κατά της φοροδιαφυγής στο νέο μνημόνιοΈνα ολοκληρωμένο σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής πρόκειται να βάλει σε εφαρμογή το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, το υπουργείο πρόκειται να προχωρήσει σε πέντε κινήσεις με στόχο να έρθουν στην επιφάνεια αδήλωτα εισοδήματα και να προκύψουν έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου:
-Πρόκειται να ολοκληρωθεί και να τεθεί πλήρως σε λειτουργία το σύστημα διασταύρωσης των καταθέσεων με τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογούμενων. Μέσα από τη διασταύρωση θα προκύπτουν ενδείξεις για εισόδημα που δεν έχει δηλωθεί και θα ξεκινούν φορολογικοί έλεγχοι. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι τέθηκε σε λειτουργία το ειδικό λογισμικό το οποίο υπολογίζει με ακρίβεια το καθαρό ποσό αύξησης των καταθετικών υπολοίπων τα οποία θα συγκρίνονται με τα ποσά που δήλωσε ως εισόδημα κάθε φορολογούμενος.
-Θα ζητηθεί από τις φορολογικές αρχές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν στις αντίστοιχες ελληνικές στοιχεία για τα εισοδήματα αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτήσει στο εξωτερικό φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, Με βάση αυτά τα στοιχεία θα ξεκινήσουν φορολογικοί έλεγχοι.
-Θα ολοκληρωθεί σύντομα η δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου το οποίο θα χρησιμεύει για την παρακολούθηση της αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσία των φορολογούμενων. Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να υποβληθούν οι πρώτες δηλώσεις πόθεν έσχες από τους υπόχρεους.
-Θα γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής που διενεργείται μέσω υπεράκτιων εταιρειών. Πρόκειται για φοροδιαφυγή φυσικών προσώπων που αποκρύπτουν εισοδήματα μέσω offshore δραστηριοτήτων.
-Στενότερη συνεργασία μεταξύ της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της φορολογικής διοίκησης. Στόχος της συνεργασίας είναι να βοηθηθεί η φορολογική διοίκηση για καλύτερους φορολογικούς ελέγχους αλλά και είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από φορολογούμενους που έχουν εντοπισθεί να φοροδιαφεύγουν και να εμπλέκονται σε οικονομικό έγκλημα.

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ "ΦΟΡΟ"ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)