Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Εικονοστάσια και αγιογραφίες από τον Αλεξέϊ Κυρίλλωφ

Σχόλιο ιστολογίου:
ο κος Αλεξέϊ Κυρίλλωφ συμπαραστέκεται με την ζωγραφική του στις συγκεντρώσεις που συνδιοργάνωσε το ιστολόγιο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  με άλλους φορείς εκκλησιαστικούς και λαϊκούς. Επίσης πάντα μας στέλνει στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας κάποιο αντίστοιχο με την γιορτή έργο του. Για αυτό σας παραθέτουμε την ποιοτική του δουλειά που αφορά εικονοστάσια και αγιογραφίες.

Ελπίζουμε ότι θα συμμετέχει με κάποιο πίνακα του και ο ίδιος στην συγκέντρωση της 21 Μαΐου στα Προπύλαια Αθηνών, κατά της Κάρτα Πολίτη και της Συνταγματικής Αναθεώρησης.


Αγαπητοί φίλοι χαίρετε!

Μέσα από τη νέα σειρά έργων “Iconostasis” δίνεται η ευκαιρία ύπαρξης ενός σημείου συνάντησης των ανθρώπων μέσα στο σπίτι μεταξύ τους και όποιος επιθυμεί και με τον Θεό!

Βασικό τους στοιχείο είναι το πνεύμα επικοινωνίας και παιχνιδιού ανάμεσα από μικρούς και μεγάλους στο σπίτι και με την προσευχή στον Θεό.


Εικόνες, φωτογραφίες , μικροαντικείμενα , ακόμα και κοσμήματα τοποθετημένα κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία μπορεί να " μιλήσουν " ....

Σε μερικά έργα υπάρχουν κρυψώνες που ενδυναμώνουν την αίσθηση μυστικού παιχνιδιού ειδικά για τα παιδιά ( βλ. Iconostasis 6, φώτο 5/10 ) http://www.kyrilloff.com/en/iconostasis_5


Αρκεί να κάνει κάνεις το πρώτο βήμα και ύστερα η φαντασία και δημιουργικότητα αποδεσμεύονται με κάθε βήμα και μας οδηγούν στην επικοινωνία με σύμβολα πέρα από την γλώσσα .

Μερικά έργα είναι :

καράβια που είναι κοινός αποδεκτό σύμβολο της Εκκλησίας ( 1, 2, 3, 6 )


‘vesica piscis’ - γεωμετρικό σχήμα ψαριού που στα πρωτοχριστιανικά χρόνια ήταν σημείο μυστικής αναγνώρισης ανάμεσα στους διωκόμενους χριστιανούς διότι η λέξη ΙΧΘΥΣ - είναι τα πρώτα γράμματα του - Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ . ( 6, 7 )
μορφή κιβωτού που πάλι παραπέμπει στο σύμβολο της σωτηρίας - κιβωτό του Νώε ( 4, 8 )
Α και Ω - " 8. Εγώ είμαι το Α και το Ω, αρχή και τέλος, λέγει ο Κύριος, ο ων και ο ην και ο ερχόμενος, ο παντοκράτωρ. " ( Αποκάλυψη του Ιωάννη 1,8 )


Υπάρχει γωνιακό εικονοστάσιο ( 9 ), με άνοιγμα σε μορφή Ω μέσα στο οποίο εγγράφεται αντανάκλαση ( εικονική μορφή ) του Α που στην πραγματικότητα,
είναι ένα άνοιγμα σε μορφή Α στο " ταβάνι " της κατασκευής και " συλλέγει " το φως από πάνω . Αυτό, εκτός από έκπληξη, έχει και θεολογική νόημα το οποίο δεν θα σχολιάσω τώρα …
" ... έμελλον να γράφω· και ήκουσα φωνήν εκ του ουρανού λέγουσαν προς εμέ. Σφράγισον εκείνα, τα οποία ελάλησαν αι επτά βρονταί, και μη γράψης ταύτα. " ( Αποκάλυψη 10, 4. )

Εύχομαι να απολαύσετε τα έργα μου, όμως στην συνέχεια μην διστάσετε να έρθετε να τα δείτε και από κοντά ... είναι πολύ πιο εποικοδομητική εμπειρία !

> http://www.kyrilloff.com/en/iconostasis_1
> http://www.kyrilloff.com/en/iconostasis_2
> http://www.kyrilloff.com/en/iconostasis_3
> http://www.kyrilloff.com/en/iconostasis_4
> http://www.kyrilloff.com/en/iconostasis_5
> http://www.kyrilloff.com/en/iconostasis_6
> http://www.kyrilloff.com/en/iconostasis_7
> http://www.kyrilloff.com/en/ark
> http://www.kyrilloff.com/en/alpha_omega_1

Alexei Kyrilloff

Πληροφορίες


Για τα εικονοστάσια υπάρχει δυνατότητα να αποκτήσετε και της αγιογραφίες δια χειρός μου εκτυπωμένες και επικολλημένες σε ξύλο (όπως τις βλέπετε στα δείγματα).
Επιλέξτε από την ιστοσελίδα μου : www.kyrilloff.com. > http://www.kyrilloff.com. > => ICONS

Επίσης κάθε έργο έχει μερικά συμπληρωματικά καρφάκια και βίδες που ίσως θα χρειαστείτε να καρφώσετε ( ή να βιδώσετε ) εκεί που νομίζετε ότι είναι απαραίτητα.

Ακόμη υπάρχει δυνατότητα παραγωγής ενός νέου έργου με δικές σας διαστάσεις και με την γενική ιδέα δική σας ( μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχω ).
Αυτό ενισχύει μάλιστα πιο πολύ την ιδέα του διαλόγου και με την καλλιτέχνη.

Τέλος υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας ζωγραφισμένης αγιογραφίας στις διαστάσεις που επιθυμείτε.


Πληροφορίες πλοήγησης στο site

Βλέποντας τα έργα στην ιστοσελίδα μην ξεχνάτε να χρησιμοποιήσετε τα βελάκια [ <— & —> ] που βρίσκονται στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας,
για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες που είναι από 4 μέχρι και 13 σε κάθε έργο !

Επίσης κάτω αριστερά βρίσκεται και το [ Read more + ] που σε περισσότερα έργα σε όλη την ιστοσελίδα βρίσκεται μικρό σχόλιο η ένας σύνδεσμος ( link ) για μια πηγή έμπνευσης .


 Alexei & Marili 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)