Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Πρώτη διαδήλωση, με άγριο ξύλο, κατά Μακρόν για τα εργασιακά (φωτο+βίντεο)

Πρώτη διαδήλωση, με άγριο ξύλο, κατά Μακρόν για τα εργασιακά  (φωτο+βίντεο)Ούτε μία ημέρα δεν πέρασε από την επικράτηση του Εμάνουελ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και ήδη έγινε η πρώτη διαδήλωση εναντίον του.Εκατοντάδες έκαναν πορεία διαμαρτυρία κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει ο Μακρόν, έπειτα από κάλεσμα των συνδικάτων, σύμφωνα με το BBC.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας, κατευθύνθηκαν κατόπιν στην Πλατεία της Βαστίλης φωνάζοντας: «αντικαπιταλιστές».
«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κοινωνία και την οικολογία», «υπέρ της ισότητας των δικαιωμάτων εναντίον ενός γενικευμένου πρεκαριάτου» ή «En Marx», παραφράζοντας την ονομασία του κόμματος του Μακρόν «En Marche!», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό.




Η ένταση δεν έλειψε, καθώς κάποιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις.
«Ελάχιστοι πολίτες ψήφισαν τον Μακρόν βάσει πεποίθησης» είπε ο 25χρονος Μισέλ Αντάμ, που δεν είναι συνδικαλιστής και που ψήφισε στον πρώτο γύρο τον Ζαν–Λικ Μελανσόν.
«Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσουμε» συμπλήρωσε. Για τον Μισέλ Βαμέν, του CGT Goodyear στην Αμιένη, «το Medef χειροκροτεί με ενθουσιασμό» την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε και βίντεο από τις συγκρούσεις

cdn.theguardian.tv 

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)