Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Εργαζόμενοι σαν άνεργοι και πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τουΤο σημερινό δημοσίευμα για το μπλόκο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έφερε στο προσκήνιο το θέμα των συμβασιούχων και δυστυχώς έγινε αντικείμενο πολιτικής κόντρας.


Χιλιάδες άνθρωποι που ήλπιζαν πως βρήκαν εργασία όταν προσελήφθησαν τους προηγούμενους μήνες βρίσκονται στον «αέρα». Για 15.000 συμβασιούχους κάνουν λόγο οι πληροφορίες που παράλληλα προσθέτουν πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι και απλήρωτοι.
Τι τραγικό… Να εργάζεσαι και να μην πληρώνεσαι. Αλλά και καθόλου κοινότυπο στην Ελλάδα του 2017. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι στον ευρύτερο δημόσιο
τομέα με ολιγόμηνες συμβάσεις είναι στην αναμονή για να πληρωθούν. Μήνες περιμένουν για τις υπογραφές των υπευθύνων. Ολοι μπλοκαρισμένοι σε ένα σαθρό σύστημα.
Και  αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις έχουν και πολιτικές προεκτάσεις με την αντιπολίτευση να επικρίνει την κυβέρνηση και αυτή να απαντά σε υψηλούς τόνους. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους. Μην προσπαθείτε να τα εκμεταλλευτείτε όλα για να δείξετε ότι κάνετε πολιτική. Λύση να βρείτε γιατί χιλιάδες άτομα είναι σε απόγνωση.

tilegrafima.gr