Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Παγκόσμιος Τρόμος από τους χάκερς – Τη Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα κυβερνοεπίθεσης

Σχόλιο ιστολογίου:
ένας σούπερ ιός βγαλμένος μέσα από την NSA, η κατασκοπεία της NSA γίνεται Παγκόσμιος τρομοκράτης.
Τα θύματα αυτού του ιού πρέπει να ζητήσουν από την NSA το κόστος της βλάβης που υπέστησαν και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναφέρουμε για μία ακόμα φορά στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι το διαδίκτυο δεν είναι χώρος που μεταφέρει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, δημιουργήθηκε για άλλους σκοπούς, καιρός να σταματήσει η προπαγάνδα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ασφάλειας της, επειδή ασφάλεια στο διαδίκτυο δεν υφίσταται ...



Παγκόσμιος Τρόμος από τους χάκερς – Τη Δευτέρα αναμένεται νέο κύμα κυβερνοεπίθεσης 
Σε επιφυλακή βρίσκονται παγκοσμίως οι Αρχές μετά την τεράστια κυβερνοεπίθεση της Παρασκευής, με τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους του ότι ο αριθμός των θυμάτων θα ανέβει τη Δευτέρα όταν οι εργαζόμενοι επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Ο διευθυντής της αστυνομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Europol) τόνισε, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ότι ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με μια κλιμακούμενη απειλή η οποία δεν έχει τελειώσει.

Αναφέρθηκε επίσης στο χαρακτηριστικό στοιχείο της κυβερνοεπίθεσης της Παρασκευής που εντοπίζεται στην απαίτηση για την καταβολή λίτρων σε
συνδυασμό με «τη δράση ενός ιού» ώστε η κυβερνοεπίθεση να διαδοθεί αυτόματα.
 «Το εύρος της κυβερνοεπίθεσης είναι πρωτόγνωρο. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν περισσότερα από 200.000 θύματα σε τουλάχιστον 150 χώρες. Μεταξύ των θυμάτων, συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίες. Προς το παρόν είμαστε στη φάση κλιμάκωσης της απειλής…» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γουέινραιτ.


Το κακόβουλο λογισμικό ransomware είναι ένας ισχυρός ιός που «παραλύει» τους υπολογιστές, καθώς κρυπτογραφεί αρχεία (βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία word), τα οποία οι χρήστες δεν μπορούν να επανακτήσουν. Ο ιός που ονομάζεται «WannaCry».
Εξαπλώνεται εκμεταλλευόμενος κάποιο κενό ασφαλείας των Windows, σε όσους υπολογιστές δεν έχουν κάνει την τελευταία αναβάθμιση της Microsoft, που ήταν διαθέσιμη από τον Μάρτιο.

Τον περασμένο μήνα, έγινε γνωστό, πως αυτό ήταν ένα εργαλείο κατασκοπίας της NSA.
«Όσοι έχουν πέσει θύματα του ιού αυτού, έχουν έξι ώρες να πληρώσουν τα λύτρα που ζητά ο χάκερ καθώς στη συνέχεια τα λύτρα ανεβαίνουν», δήλωσε ο διευθυντής της εταιρείας ασφαλείας Kaspersky Lab, σημειώνοντας πως:
Οι περισσότεροι πολίτες που έχουν πληρώσει τα λύτρα μέσα στο χρονικό όριο των έξι ωρών, φαίνεται να έχουν καταβάλλει 300 δολάρια.

Το κακόβουλο λογισμικό στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ενός κρυπτογραφημένου, συμπιεσμένου αρχείο το οποίο, το οποίο μόλις το άνοιγε κάποιος, ουσιαστικά «άνοιγε την πόρτα» στο «ransomware».

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)