Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο κοινοβουλευτισμός χώρισε (στο προσκήνιο) τις μέχρι τότε ενωμένες στα ίδια πρόσωπα, οικονομική και πολιτική εξουσίες, αλλά το σύστημα αυτό επιτρέπει στο παρασκήνιο τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής εξουσίας από την οικονομική. Τα δε πολιτικά πρόσωπα λειτουργούν σαν μαριονέτες των οικονομικών ολιγαρχών.

Ναι έχουμε χρεοκοπήσει. Ναι όλους μας απασχολεί το πως θα βγάλουμε το μήνα. Ναι έχει καταρρεύσει
η αξιοπρέπειά μας διεθνώς. Όμως εμείς, οι
ξεχασμένοι και από εμάς τους ίδιους, πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να κτυπήσουμε το θηρίο της παγκοσμιοποίησης στην καρδιά του.

Χρέος ημών των σύγχρονων δημοκρατικών Ελλήνων, είναι να σπάσουμε αυτόν τον έλεγχο και να μεταφέρουμε τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας στους πολίτες.
Πως θα γίνει αυτό; Μα φυσικά αλλάζοντας το Σύνταγμα. Πλήρης διάκριση των εξουσιών, ανακλητότητα, περιορισμένες θητείες, πλήρη ισότητα της ψήφου, δημοψηφίσματα (γενικά και τοπικά) με λαϊκή πρωτοβουλία, συνταγματικό δικαστήριο, κατάργηση ασυλιών και πάρα πολλά άλλα που θα απεξαρτήσουν την πολιτική εξουσία από τους οικονομικούς ολιγάρχες και θα την εξαρτήσουν από τους πολίτες.

Αυτό είναι το χρέος της νέας γενιάς των δημοκρατικών Ελλήνων. Αυτός ο λαός έχει αξία και αξιοπρέπεια και δεν επιτρέπεται να τον τσαλακώνουν ανίκανα πιόνια των ολιγαρχών.

Πέτρος Χασάπης


hassapis-peter.blogspot 

Σχόλιο ιστολογίου: ενώ συμφωνούμε σε πάρα πολλά με τον Π. Χασάπη, διαφωνούμε ως προς την αλλαγή του Συντάγματος  όπως προετοιμάζει το ΣΥΡΙΖΑ την δεδομένη στιγμή. 
Η κυβέρνηση που έκανε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ δεν είναι σε θέση να αλλάξει κανένα Σύνταγμα της Ελλάδας, μια που δεν σεβάστηκε τη Δημοκρατία και υιοθέτησε νόμους Αντισυνταγματικούς. Οι δοσίλογοι πολιτικοί που εξ αιτίας τους υποφέρει ολόκληρο το έθνος, το μόνο που γνωρίζουν καλά είναι να υπακούν σαν σκυλάκια με την γλώσσα έξω τα αφεντικά τους....