Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθών των καθηγητών ΤΕΙ

Αντισυνταγματικές οι περικοπές μισθών των καθηγητών ΤΕΙ

Του Παναγιώτη Στάθη
Αντισυνταγματικές είναι οι περικοπές  των μισθών των καθηγητών ΤΕΙ με βάση το μνημόνιο 2 (2012) σύμφωνα με απόφαση της αυξημένους κύρους 7μελούς σύνθεσης του  ΣΤ’ Τμήματος του ΣτΕ, το οποίο λόγω μείζονος σπουδαιότητας παρέπεμψε την υπόθεση για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.


Η Ολομέλεια του ΣτΕ πάντως ήδη
έχει αποφανθεί για σχετικές περικοπές σε καθηγητές ΑΕΙ πως είναι αντισυνταγματικές (όπως και σε όλα τα ειδικά μισθολόγια) συνεπώς αναμ.ενεται το δημοσιονομικό κόστος για το δημόσιο ταμείο να ανέβει σε δυσθεώρητα υψη.
Το Στ' Τμήμα (με την υπ΄ αριθμ. 1198/2017 απόφασή του) έκρινε πως  οι περικοπές των αποδοχών των καθηγητών των ΤΕΙ που έγιναν με το μνημονιακό νόμο 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές καθώς αντίκεινται στην ακαδημαϊκή ελευθερία και τις σχέσεις καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ με το κράτος στην αρχή της αναλογικότητας) και στην αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη του Συντάγματος.
  
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)