Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Σταγόνα στον Ωκεανό της Νεοελληνικής Υποκρισίας (Μέρος 2ο):

Περί του Όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις Πολιτικές Προσπάθειες Κατάργησης των Μετρητών Σε Σύγκριση με τον Εγχώριο «Πλαστικό» Εκβιασμό.

  Σταγόνα στο Ωκεανό της ΝεοΕλληνικής Υποκρισίας (Μέρος 2)
(Το πρώτο Μέρος Μπορείτε να το Διαβάσετε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
…Ή καλύτερα σταγόνα στον Βούρκο της Υποκρισίας , γιατί η δυσωδία και το βρώμικο παιχνίδι των Ελίτ είναι χαρακτηριστικά περισσότερο Βούρκου παρά Ωκεανού. Και για να συνθέσουμε όλες τις «σταγόνες» χρειαζόμαστε μήνες επι μηνών και τόνους συζητήσεων, αναλύσεων και κειμένων. 


Οι ιδιες εγχώριες Ελίτ (για να δανειστούμε μια ξενόφερτη λέξη της μόδας) ,η εγχώρια δηλαδή Ιθύνουσα τάξη αποτελούμενη μεταξύ άλλων από πολιτικούς , τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους χειραγωγεί τους νεοέλληνες δια ποικίλων τρόπων, δεκαετίες τώρα, ούτως ώστε να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε τώρα, να βλέπουμε να ξεπέφτει ο
νεοέλληνας σε πολλά επίπεδα ή να κοροιδέυεται μέσα στα μούτρα του και να μην αντιδρά. Η πλύση εγκεφάλου έχει πιάσει τόπο.Ο Νεοέλληνας έχει γίνει από θύμα, θύτης, καθώς είτε με την έγκριση του, είτε με τις παγίδες που του στήνουν διαχρονικά για τις οποίες προειδοποιείται , όμως όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά  και εχθρεύεται όσους προειδοποιούν «στολίζοντας» τους με πολυποίκιλα κοσμητικά επίθετα, δείχνει απλά ότι αποτελεί άνθρωπο αρεσκόμενο στις κολακίες (Λαϊκισμούς) και όχι στην Αλήθεια, άνθρωπο στον οποίο  το παιχνίδι της υποκρισίας και της ρηχότητας του αρκεί και επιβεβαιώνοντας ότι για το κατάντημα της ελληνικής κοινωνίας Είναι εν τέλει συνυπεύθυνος.

Η ..«Σταγόνα» για την οποία θα μιλήσουμε σε αυτό το 2ο Μέρος αφορά και πάλι το , παγκόσμια και πανευρωπαϊκά -δυστυχώς όμως όχι στην Ελλάδα-, θέμα προβληματισμού σχετικά με τη συστηματική προσπάθεια για κατάργηση των μετρητών. Μια προσπάθεια που προωθείται από συγκεκριμένα κέντρα και δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο ως ένας πρόσφορο και εύκολο πεδίο πειραματισμού. Εύκολο γιατί ξέρουν καλά ότι η χειραγώγηση και η πλύση εγκεφάλου που έχουν ασκήσει στο ΝεοΈλληνα διαπλάθοντας σε μεγάλο βαθμό τον -ερχόμενο σε αντίθεση με τις ιδιότητες του Έλληνα και Χριστιανού- Χαρακτήρα του έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο εν έτει 2017 ώστε να είναι έτοιμος να παραχωρήσει και τις τελευταίες ικμάδες ελευθερίας  του όχι μόνο άνευ προβληματισμού, όχι μόνο άνευ αντιδράσεως, όχι μόνο άνευ αιδούς αλλά …πανηγυρίζοντας και δηλώνοτας ότι νιώθει τώρα Ευρωπαίος , έχοντας διδαχθεί και διαπλαστεί να διακατέχεται από σύνδρομο κατωτερότητος και επαρχιωτισμού  απέναντι στους δήθεν προηγμένους «Ευρωπαίους» τόσο πολύ ώστε κάποια από ΑΥΤΑ που Αυτοί δοκίμασαν και εν τέλει είτε τα απορρίπτουν είτε εκφράζουν έντονες αντιδράσεις, αυτη η εκάστοτε Ελληνική Κυβέρνηση να τα υιοθετεί  επιβάλλοντας  τα εκβιαστικά ώς αδιαμφησβήτητη Πρόοδο (στην πραγματικότητα σκύβοντας το κεφάλι στους έξωθεν εντολείς της) και ο δε νεοέλληνας πολίτης «βασιλικότερος του βασιλέως» να νιώθει ότι επιτέλους κάτι κινείται προς τα μπροστά….

…Και όλα αυτά τη στιγμή που αυτοί οι Ευρωπαίοι δια επισήμων, υψηλόβαθμων οργάνων τους μας περιγράφουν πως ακριβώς έχει η κατάσταση και έμεσσως πλην σαφώς ότι ο νεοέλληνας εμπαίζεται, και μάλιστα χωρίς να αντιδρά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Υβ Μερς δήλωσε ότι «Η επιθυμία των πολιτών της Ευρωζώνης για τη χρήση μετρητών είναι εκτεταμένη και οι τράπεζες πρέπει να διευκολύνουν, αντί να εμποδίζουν, τους πελάτες τους να χρησιμοποιούν τη μέθοδο πληρωμών που επιθυμούν.«. Ταυτόχρονα καταδεικνύοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την εξαπάτηση που υφίσταται η Ελλάδα και οι πολίτες της o κεντρικός τραπεζίτης εμφανίσθηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο κατάργησης των μετρητών. «Σήμερα», είπε, «παρατηρούμε να σημειώνονται συχνά προσπάθειες πολιτικού επηρεασμού (lobbying), φανερές και συγκαλυμμένες, για την κατάργηση των μετρητών. Δεν θα εστιάσω σήμερα στο εύλογο των δικαιολογιών που παρουσιάζονται, παρά μόνο θα σημειώσω ότι οι προσπάθειες αυτές δεν σέβονται την επιθυμία του γενικού πληθυσμού: Τα μετρητά παραμένουν δημοφιλή. Η ΕΚΤ θα εξακολουθήσει να παρέχει χαρτονομίσματα (…)

Αν μια μέρα αντικατασταθεί από ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, η απόφαση αυτή πρέπει να οφείλεται στη βούληση του λαού και όχι στη δύναμη των lobbies» καταλήγει ο ίδιος σε προηγούμενο άρθρο του.»

Όλα αυτά τη στιγμή που μετά μανίας και δουλοπρέπειας κυβέρνηση, Μμε και λαός προωθούν και δέχονται κατ΄αντιστοιχία την Εκβιαστική Επιβολή Πλαστικού χρήματος δια του χτισίματος του αφορολογήτου, παρά το ότι είναι μεταξύ άλλων και αντισυνταγματική (κλικ εδω  και εδώ ). Όταν Ακόμη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δια επισήμου αντιπροσώπου της λέει ΟΧΙ στις προσπάθειες πολιτικού επηρεασμού για την κατάργηση των μετρητών και ΝΑΙ στην ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η Υποκρισία και η Πονηριά Κυβέρνησης , ΜΜΕ ως θύτες αλλά και πολιτών ως  εξαρχής  θύματα, και εν τέλει θύτες της διαιώνισης αυτού του υποκριτικού θεάτρου του παραλόγου στερεί από την κοινωνία μας τα πραγματικά περιθώρια προόδου που αυτόχρημα και ριζικά πρέπει να βασίζονται στο Ελληνοπρεπές και Χριστιανοπρεπές , στα οποία Υποκρισία και Πονηριά δεν χωρούν αλλά δίνουν τη θέση τους σε Αλήθεια, Ευθύτητα και Ηρωϊσμό.
( Πηγές: http://www.huffingtonpost.gr/2017/05/08/oikonomia-diethnes-ekt-oxi-stin-katargisi-ton-metriton_n_16484316.html  «ΕΚΤ: Κατά των προσπαθειών πολιτικού επηρεασμού για την κατάργηση των μετρητών τάχθηκε ο Υβ Μερς»
http://id-ont.blogspot.gr/2017/05/blog-post_43.html
http://www.ethnos.gr/oikonomia/arthro/ekt_oi_trapezes_den_prepei_na_empodizoun_tous_pelates_tous_apo_ti_xrisi_metriton-65137861/
http://www.bankingnews.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE/item/304168-mersch-ekt-h-eyrwph-chreiazetai-akoma-ta-metrhta-den-prepei-na-antikatastathoyn-apo-to-plastiko-chrhma.html  )


tharsomen.wordpress 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)