Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΝΙΚΗΣΕ

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ, ΤΟΝ chIvas ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΑΠΡΟΦΥΤΑ ΣTHN EΛΛAΔA KAI THN KΥΠΡΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
(σχόλιο Στέργιου Σ.)

Κυρ. Τσίπρα οι Άγγλοι και οι Ιταλοί τίμησαν το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος εσύ τι έκανες ρε προδότη; μαζί με τους υπόλοιπους 300 ψάχνατε να βρείτε τρόπο να κάνετε το όχι σε ναι. 
(σχόλιο ιστολογίου)





Μεγάλη νίκη του" όχι" στην Ιταλία, τριγμοί στην Ευρώπη



Χάνει το δημοψήφισμα ο Ματέο Ρέντσι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα

Χάνει το δημοψήφισμα ο Ματέο Ρέντσι και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, που δίνουν στο όχι ποσοστό πολύ κοντά στο 60% και στο "ναι" λίγο πάνω από το 40%.
http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_124543/upl5844c1fc08a45.jpg
Ηδη οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα είναι ραγδαίες με τον ιταλό πρωθυπουργό να αναλαμβάνει την ευθύνη. "Αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη της ήττας", δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι στο διάγγελμά του λίγο πριν τη 01.30, με το
οποίο παραδέχθηκε πως το "όχι" στο δημοψήφισμα υπερισχύει με μεγάλη διαφορά. "Εχασα και το λέω δυνατά", είπε επί λέξει ο Ρέντσι.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στήριξαν την επιλογή του "όχι" αμέσως μετά τα πρωτα exit poll είχαν ζητήσει την παραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού.
Ο πρώτος που βγήκε να πανηγυρίσει ήταν ο πρόεδρος της Λίγκας του Βορρά και ευρωβουλευτής Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είπε ότι αναμένει την παραίτηση Ρέντσι. Ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι αν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί πρόκειται για ήττα των ισχυρών εξουσιών, των χρηματιστών, τραπεζιτών και του προέδρου της Ιταλικής Ένωσης Βιομηχάνων.
Ο Ρενάτο Μπρουνέτα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της κεντροδεξιάς Φόρτσα Ιτάλια, είπε ότι είναι μια μεγάλη νίκη του “όχι” και ότι ο Ρέντσι πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του.  

Εκλογές ζητάει ο Μπέπε Γκρίλο

Στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο επικεφαλής του αντι-ευρωπαϊκού "Κινήματος των Πέντε Αστέρων" πανηγυρίζει. Το σχετικό άρθρο έχει τίτλο" Ζήτω! Νίκησε η Δημοκρατία". Στο κείμενο ο Μπέπε Γκρίλο μεταξύ άλλων ζητά την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αμέσως μετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την υιοθέτηση της ενισχυμένης αναλογικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)