Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Χρήση κυμάτων ELF προς επηρεασμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς «mind control»

Πεδία, κύματα, έργα και κεραίες (μέρος Η')
Αποτέλεσμα εικόνας για elf συχνοτητεςΕκτός από το «βόμβο του Τάος», έναν ενοχλητικό, χαμηλής συχνότητας βόμβο δηλαδή, ο οποίος είχε συσχετιστεί από πολλούς με τη λειτουργία του συστήματος τηλεπικοινωνιών ELF, το σύστημα αυτό είχε κατηγορηθεί και για διάφορα άλλα δυσάρεστα συμπτώματα και παρενέργειες. Αναφέρονταν από αρκετούς, πέραν του βόμβου, και λιποθυμικές τάσεις, αίσθημα ζάλης, απώλεια προσανατολισμού, διαταραχές του ύπνου με υπνηλία ή αϋπνίες, κεφαλαλγίες, ρινορραγίες, καθώς και πλήθος άλλων συμπτωμάτων. Χαρακτηριστικό στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν ότι, όπως ανέφεραν οι πάσχοντες, τα συμπτώματα αυτά ξεκινούσαν ξαφνικά, "σαν να είχε γυρίσει κάποιος διακόπτης". Η υπόθεση έφτασε κάποια στιγμή στο αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε το 1993 τη συγκρότηση μίας επιτροπής που θα διερευνούσε την πιθανή σχέση των διαφόρων συμπτωμάτων με το σύστημα τηλεπικοινωνιών ELF. Η επιτροπή εξέτασε ένα δείγμα 1440 εθελοντών πολιτών που υπέφεραν από τα σχετικά συμπτώματα και... ακόμα ψάχνει. Η συγκεκριμένη επιτροπή ουδέποτε κατέληξε σε κάποιο πόρισμα, ούτε καν σε κάποιο ασφαλές επιμέρους συμπέρασμα σχετικά με το αντικείμενο της έρευνας. Η αιτία των συναφών με το βόμβο του Τάος συμπτωμάτων παραμένει ακόμα σήμερα επισήμως ανεξακρίβωτη.

Υπό την πίεση εκτεταμένων διαμαρτυριών, σχηματίστηκαν και πολλές άλλες
επιτροπές διερεύνησης τυχόν επιβλαβών επιδράσεων των κυμάτων ELF στην ανθρώπινη υγεία. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, μάλιστα, διεξήγαγε δικές του μελέτες, οι οποίες, όπως ήταν αναμενόμενο, κατέληξαν στο ότι η πιθανότητα αυτή ήταν πολύ μικρή («unlikely», ήταν η λέξη που χρησιμοποιήθηκε με εκνευριστικά μεγάλη συχνότητα). Άλλες μελέτες, όμως, κατέληξαν στο ότι τα κύματα ELF σχετίζονται σε στατιστικά σημαντικό βαθμό με πρόκληση σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως π.χ. με εγκεφαλικούς όγκους και λευχαιμία (ενδεικτικά: http://aje.oxfordjournals.org/content/153/9/825.full).

Μέσα σε όλα αυτά, μία πολύ πιο παράξενη επίδραση των κυμάτων ELF στους ανθρώπους άρχισε να συζητιέται. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο φύλλο 7ης Αυγούστου 1977 της εφημερίδας "The Washington Post" (http://www.datafilter.com/mc/elfPost77Excerpts.html - αντίγραφο υπάρχει αρχειοθετημένο εδώ), μίας από τις εγκυρότερες και μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Αμερικής, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό είχε καταρτίσει ένα διερευνητικό πρόγραμμα πιθανής χρήσης κυμάτων ELF προς επηρεασμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς («mind control», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα). Διάφοροι ερευνητές, με σοβαρές και τεκμηριωμένες μελέτες, υποστήριξαν ότι τα κύματα ELF έχουν την ιδιότητα να επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφαλικού αδένα της επίφυσης, που εκκρίνει βασικές, ρυθμιστικές της ανθρώπινης συμπεριφοράς ορμόνες, όπως η μελατονίνη (ενδεικτικά: http://72.52.208.92/~gbpprorg/mil/mindcontrol/mn/mn1-82.txt). Σε άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε το 2003 σε ιατρικά περιοδικά και στο ιατρικό site PubMed, βρέθηκε ότι κύματα ELF συχνότητας 50 Hz, όχι απλώς επηρέασαν τη λειτουργία των εγκεφαλικών νευρώνων, αλλά προκάλεσαν και μόνιμες εκφυλιστικές βλάβες, με πρώιμο θάνατο εγκεφαλικών και ηπατικών κυττάρων σε ποντίκια πειραματόζωα (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=14761394&dopt=Abstract).

Γενικά, ανάμεσα σε σωρεία μελετών, η μόνη βιολογική επίδραση για την οποία φαίνεται να συμφωνούν οι πάντες είναι ότι τα κύματα ELF επιταχύνουν την ανάπτυξη των δέντρων και των φυτών (http://www.oldradio.com/archives/jurassic/ELF.doc). Οι αναφορές και οι μελέτες γύρω από τις ενδεχόμενες χρήσεις και επιδράσεις των κυμάτων αυτών είναι αμέτρητες, ενώ ποσά εκατομμυρίων ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο από πανεπιστήμια, οργανισμούς και κρατικές υπηρεσίες προς διερεύνηση τους. Μέχρι και με επίδραση στη βαρυτική έλξη υποστηρίζεται από κάποιους ότι σχετίζονται τα κύματα ELF (ενδεικτικά: http://jnaudin.free.fr/systemg/html/gravelf.htm). Μια απόπειρα παρουσίασης και αξιολόγησης όλων αυτών εδώ θα κατέληγε σε απεραντολογία. Αν σας ενδιαφέρει να μορφώσετε προσωπική άποψη για το θέμα, δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε τις λέξεις "elf waves" σε μια μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου και να ανασκουμπωθείτε μπροστά στην πλημμυρίδα των σχετικών σελίδων που θα εμφανιστούν στην οθόνη του υπολογιστή σας. Δοκιμάστε το.


Καταγεγραμμένοι σε αναφορές από όλο τον κόσμο, υπάρχουν ολόκληροι κατάλογοι από γεωφυσικά φαινόμενα για τα οποία ελάχιστα πράγματα μάς είναι γνωστά. Από σφαιρικές αστραπές και ερυθρά ουράνια τόξα μέχρι βαρυτικά κύματα σχετιζόμενα με γεωμαγνητικές καταιγίδες, υπάρχει μια πληθώρα αναγνωρισμένων εκδηλώσεων που αποτελούν αντικείμενο επιστημονικής διερεύνησης. Ανάμεσα τους απαντάται και η κατηγορία «φαινόμενα σχετιζόμενα με κύματα ELF - Extremely-Low-Frequency (ELF) Phenomena». Οι καταγραφές αυτές, αποτελώντας ελάχιστο δείγμα των άγνωστης αιτιολογίας φυσικών φαινομένων που μας περιβάλλουν, συνιστούν ταυτόχρονα και μία ειρωνική απάντηση προς όλους εκείνους που έχουν επιλέξει να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους στις ανεξερεύνητες -απίστευτες μερικές φορές- εκδηλώσεις του κόσμου μας, μηρυκάζοντας μονάχα τις ήδη εδραιωμένες γνώσεις, αρνούμενοι να δεχτούν οτιδήποτε δεν εντάσσεται σε αυτές. Συνιστούν ταυτόχρονα και μία υπενθύμιση του ότι η επιστήμη, αντίθετα με την άποψη ορισμένων περί «ξύλινου επιστημονικού κατεστημένου», αποτελεί μία από τις πιο γοητευτικές και ανοικτές μορφές έρευνας.

Αναφερθήκαμε στην ενότητα αυτή σε κάποιες μετρήσεις, μελέτες και ενδείξεις σε σχέση με τη γεωμαγνητική δραστηριότητα της Πεντέλης. Σε τελική ανάλυση όμως, «κύματα», «πεδία», «γεωμαγνητισμός», ήταν απλώς λέξεις, τις οποίες χρησιμοποιήσαμε χάριν της μεταξύ μας συνεννόησης. Βαφτίζουμε με αυτές θεμελιώδεις ιδιότητες του κόσμου μας, δίχως κατά βάθος να μπορούμε να τις κατανοήσουμε. Ξέρουμε, βέβαια, τι εννοούμε με τον όρο «ηλεκτρομαγνητικό πεδίο», δε γνωρίζουμε όμως και δεν μπορούμε να συλλάβουμε τι είναι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Κατ' αυτή την έννοια, όλα τα παραπάνω ήταν απλώς λέξεις.

Γεωμαγνητικές καταιγίδες στην Πεντέλη; Σαφώς. Σε τι, όμως, μεταφράζονται πραγματικά οι λέξεις αυτές;
iranon.gr