Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ο Σημίτης που μας «έμπλεξε» με το ευρώ έγραψε βιβλίο παρέα με τον Πρετεντέρη για την κρίση

Ο Σημίτης που μας «έμπλεξε» με το ευρώ έγραψε βιβλίο παρέα με τον Πρετεντέρη για την κρίσηΜε το φλέγον ζήτημα της ελληνικής οικονομίας ασχολείται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο βιβλίο του «Υπάρχει λύση; Συζήτηση με τον Γιάννη Πρετεντέρη», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.
Ο Κώστας Σημίτης στο προσωπικό του σημείωμα αναφέρεται στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως οι εταίροι επιμένουν ότι συμφώνησαν με την Ελλάδα να ρυθμίσουν το χρέος το 2018, ενώ ο πολίτης διαβάζει ότι πρόκειται να αποφασιστούν βραχυπρόσθεσμα, μεσοπρόσθεσμα και μακρόθεσμα μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά προς το παρόν είναι προς συζήτηση μόνο τα βραχυπρόθεσμα.
Ποια είναι τα υπόλοιπα παραμένει άγνωστο, όπως επίσης άγνωστο παραμένει το
πότε θα προσδιοριστούν και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις τους, προσθέτει ο κ. Σημίτης.
Νέοι φόροι; Νέα ρύθμιση συντάξεων; Νέα μείωση του εισοδήματός του; Οι μεν τον διαβεβαιώνουν ότι όλα θα καλυτερεύσουν στο άμεσο μέλλον οι δε ότι το μέλλον θα είναι σκοτεινό για απροσδιόριστο χρόνο, αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα.
Η συζήτηση με τον Γιάννη Πρετεντέρη σκοπό έχει να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων, συμπληρώνει ο κ. Σημίτης, επισημαίνοντας πώς ποικίλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα δεν θα λυθούν αν δεν συμβάλουν στην υπέρβασή τους καλά πληροφορημένοι πολίτες με κρίση και άποψη.
Καλά πληροφορημένοι πολίτες, λέει ο Κώστας Σημίτης, όπως ο ίδιος φρόντισε να μας πληροφορήσει «καλά» για το που μας έμπλεκε όταν μας έβαζε στο ευρώ; Γιατί δεν γράφει ο Κώστας Σημίτης ένα βιβλίο, παρέα με τον Πρετεντέρη πάντα, στο οποίο να μας εξηγεί τι συνέβη με το χρηματιστήριο και το ευρώ; Μπεστ σέλερ θα γινόταν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)