Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Τη δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων εξετάζουν πολλές κεντρικές τράπεζες.

Τη δημιουργία ψηφιακών νομισμάτων εξετάζει μία σειρά χωρών σε όλο τον κόσμο – η Βρετανία, η Ρωσία, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Κίνα και πολλές άλλες – αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Οι προσπάθειες έχουν ενταθεί φέτος, αν και η
έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και πρέπει να λυθούν πολλές απορίες, προσθέτει η εφημερίδα. Οι περισσότεροι, ωστόσο, συμφωνούν στο ότι ο κόσμος κινείται στην κατεύθυνση της χρήσης ψηφιακών (ηλεκτρονικών) νομισμάτων.

Στην Τράπεζα της Αγγλίας, μία ομάδα εξετάζει ήδη τι θα σήμαινε η έκδοση ψηφιακού νομίσματος από μία κεντρική τράπεζα. «Η τεχνολογία κινείται γρήγορα», δηλώνει στέλεχος της τράπεζας. Αξιολογώντας τους κινδύνους και τα οφέλη, η Τράπεζα της Αγγλίας καταγράφει τις απόψεις ομολόγων της άλλων χωρών, ακαδημαϊκών και εμπορικών τραπεζών, καθώς πρέπει να γνωρίζει πως η μετακίνηση από τα μετρητά στο ηλεκτρικό χρήμα θα επηρέαζε την οικονομία και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)