Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ PSI !!!

ΥΠΟΝΟΗΣΕ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ PSI ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛΙΞΗ
"Ανοίξτε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSI να δούμε πώς επηρεάστηκε η υπηρεσιακή εξέλιξη δικαστών", δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου !!!


Η φράση που χρησιμοποίησε χθες, από το βήμα της 32ης τακτικής γενικής συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου, είναι από αυτές που ρίχνουν βαριές σκιές στο χώρο της Δικαιοσύνης και σίγουρα πολύ νερό στο μύλο του κλίματος αναξιοπιστίας που καλλιεργείται γύρω από τη Δικαιοσύνη.

Θέλοντας να δείξει πως ο ίδιος δεν υπηρέτησε κανένα συμφέρον στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αντιπαρέβαλε αυτή την υπόθεση με τις αντίστοιχες για τα μνημόνια και το PSI και άφησε υπόνοιες ακόμα και για –τυχον- συναλλαγή:


"Υποχρέωσή μας να τηρούμε απαρέγκλιτα το καθήκον μας. Αυτό έκανα και δεν με νοιάζει όποια προσωπική επίθεση κι αν μου γίνεται. Έχουμε και εμείς μερίδιο προσωπικής ευθύνης. Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως επηρεάζουν την υπηρεσιακής τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός"

Από μόνη της η διασύνδεση της στάσης ενός δικαστή σε μια δικαστική απόφαση - η οποία αφορά την κρίση του επι μιας κεντρικής πολιτικής επιλογής της εκάστοτε κυβέρνησης - αποτελεί μια αιχμή που σηκώνει είτε πολύ συζήτηση, είτε – πολλώ δε μάλλον όταν γίνεται από ανώτατο δικαστή - αποδείξεις. Δηλαδή ονόματα και διευθύνσεις. Γιατί – ελπίζοντας πως δεν αδικούμε τον πρόεδρο του ΣτΕ στην ερμηνεία της φράσης του - προφανώς υπονοεί ότι κάποιοι εξαργύρωσαν την ψήφο τους υπέρ της συνταγματικότητας του μνημονίου και του PSI με θέσεις προέδρων και αντιπροέδρων στα ανώτατα δικαστήρια. Η’ κάποιοι άλλοι έτυχαν – προφανώς - δυσμενούς εξέλιξης στην καριέρα τους όταν μειοψήφησαν σε αυτές τις υποθέσεις. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτά τα λέει ένας κορυφαίος παράγοντας στο χώρο της Δικαιοσύνης αρα κάτι παραπάνω ξέρει . Και οφείλει να μιλήσει συγκεκριμένα για να μένουν συνολικές σκιές.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ πάντως "έβγαλε" προσωπική πικρία λόγω της σφοδρής κριτικής που δέχτηκε ενόψει της κρίσιμης απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: "Το Σύνταγμα αντέχει. Το ερώτημα είναι αν αντέχουμε εμείς το βάρος της συνταγματικής μας αποστολής. Όλοι κάνουμε την προσπάθειά μας. Να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. Υπέστη πλήγματα, τελευταία δέχθηκα ανοίκειες επιθέσεις επ ευκαιρία συγκεκριμένης υπόθεσης. Δεν είναι δυνατόν εγώ να λαμβάνω εντολές είτε από θεσμικούς είτε από εξωθεσμικούς παράγοντες για το πότε θα κάνω εγώ διάσκεψη. Γιατί είχε γίνει αυτή η διάσκεψη γνωστή; Πώς είχε γίνει γνωστή; Δια της διαρροής... Δεν σας τα λέω για να δικαιώσω τον εαυτό μου. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε το μέτρο. Πολλές φορές υποσκάπτεται η ενότητα στο εσωτερικό της δικαιοσύνης. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις. Ο Τύπος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Είχαμε μια υπόθεση που αφορούσε τα Μέσα Ενημέρωσης. Εδώ είδατε τη μεγάλη δύναμη του Τύπου. Εμάς δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Υποχρέωσή μας να τηρούμε απαρέγκλιτα το καθήκον μας. Αυτό έκανα και δεν με νοιάζει όποια προσωπική επίθεση κι αν μου γίνεται. Έχουμε και εμείς μερίδιο προσωπικής ευθύνης. Ας δούμε τις αποφάσεις για τα Μνημόνια και το PSΙ. Δεν έχουν παρά να ανοίξουν αυτές οι αποφάσεις και να δούμε τη στάση των δικαστών μέσα από τις αποφάσεις αυτές και πως επηρεάζουν την υπηρεσιακής τους εξέλιξη. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς αν θα γίνουμε αντιπρόεδροι ή πρόεδροι. Προσωπικά δεν αισθάνομαι και δεν θα υπάρξω υπηρέτης κανενός"


kinima-ypervasi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)