Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Τα κακουργήματα παραγράφονται στα 20 χρόνια και όχι την ημέρα των εκλογών

Ζούμε την εποχή της «αντίστασης». Ο καθένας κάνει την δική του, υπερασπιζόμενος αυτό που θεωρεί δίκαιο. Και όπως έλεγε η γιαγιά μου «όλοι έχουν δίκιο». Φυσικά λόγω των πολλαπλών προβλημάτων η ατομική «αντίσταση» εντοπίζεται σε πολλά σημεία.
Του Γιώργου Φλωρά

Ένα μέρος της δικής μου «αντίστασης» αφορά την λήθη του παρελθόντος. Πιστεύω στο ότι «όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει».Και αντιστέκομαι στην λήθη του πρόσφατου παρελθόντος.
Ζούμε λοιπόν σε μια εποχή που η χώρα μας πτώχευσε, επικρατεί φτώχεια, απελπισία, δυστυχία σε μεγάλο βαθμό της Κοινωνίας. Και ακούμε συχνά από τους εγκληματίες που μας οδήγησαν στην καταστροφή ότι «εμείς πληρώσαμε το τίμημα στις εκλογές».
Τι λέτε ρε @#%$#%&@#$; Αλήθεια. Για όλα αυτά πληρώσατε το τίμημα στις εκλογές και θέλετε εμείς να ξεχάσουμε;

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

Επιτέλους ήρθε η πρώτη άσκηση ποινικής δίωξης σε μέλη του καρτέλ των
εργολάβων. Ένα καραμπινάτο καρτέλ που όλοι ήξεραν εκτός από την άκρως αρμόδια, την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Για απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος διώκονται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι υπεύθυνοι των κατασκευαστικών εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. Η κατηγορία αφορά προσυνεννοημένες προσφορές των δύο εταιρειών, κατά τη δημοπράτηση των έργων για την επέκταση κρηπιδώματος σταθμού εμπορευματοκιβωτίων σε προβλήτα του ΟΛΘ και την ανακαίνιση υποδομής γραμμής και ενίσχυση της σήραγγας Ομόνοιας-Μοναστηράκι. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη η οποία διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση κατέληξε στην άσκηση της ποινικής δίωξης η οποία αναμένεται να προσωποποιηθεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Ανάμεσα στα στοιχεία που αποτιμήθηκαν από την Γνεσούλη, ήταν και οι επιστολές που αντάλλαξαν οι υπεύθυνοι των δύο κατασκευαστικών εταιρειών, από το 2008 έως το 2012. Από την ανταλλαγή των επιστολών φαίνεται να προκύπτει προσυνεννόηση μεταξύ τους προκειμένου να αποσυρθεί η εταιρεία ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ η οποία είχε αρχικά αναλάβει τα δύο έργα, μετά την υποβολή της πιο συμφέρουσας προσφοράς, για να τα αναλάβει τελικά η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, συμφερόντων Γ. Μπόμπολα η οποία ακολουθούσε στον πίνακα μειοδοσίας.
Γνώρισα την Γνεσούλη ως Εισαγγελέα έδρας όταν ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κάθισε στο σκαμνί γιατί έθαψε την καταγγελία της υπόθεσης ξενόγλωσσα βιβλία. Προσωπική επιλογή του Άκη Τσοχατζόπουλου ο πρόεδρος, αθωώθηκε παρότι η Γνεσούλη αγόρευε επί 45 λεπτά σχετικά με την ενοχή του. Δεν πείστηκε η έδρα…. Όμως η Γνεσούλη δικαιώθηκε λίγους μήνες μετά όταν το Διοικητικό Εφετείο επιδίκασε αποζημίωση 500.000€ εις βάρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (για τα χρόνια που ο άνθρωπος που επέλεξε ο Τσοχατζόπουλος ήταν πρόεδρος) επειδή ακριβώς έθαψε την υπόθεση ξενόγλωσσα βιβλία. Αθώος ο πρόεδρος, ένοχη η Υπηρεσία (τα χρήματα της αποζημίωσης τα πλήρωσε ο Ελληνικός λαός φυσικά και όχι ο πρόεδρος).

ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στην ΤτΕ (http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Statistics/externalsector/debit.aspx) υπάρχει αναλυτικός πίνακας του ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Σε μόλις 7 χρόνια οδηγηθήκαμε στην κόλαση ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. Το Ακαθάριστο Εξωτερικό Χρέος της Ελλάδας το 2003 ήταν 162 δις ευρώ. Το 2009 έφτασε στα 417 δις, το 2012 στα 453 δις και σήμερα είναι 436 δις ευρώ. 436.000.000.000 ευρώ, σχεδόν τριπλάσιο από το 2003!!!

ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS

Στις 22/9/2016 ο Άρειος Πάγος εξέδωσε την απόφαση 517/2016 αναφορικά με την υπόθεση SIEMENS. Έχασε το Ελληνικό Δημόσιο και θα έχει συνέχεια η ιστορία. Από την απόφαση, η ήττα του Δημοσίου (υμών δηλαδή) είναι το λιγότερο. Καταγράφεται μέσα στην απόφαση όλη η βρωμιά της συναλλαγής της SIEMENS, προσωπικά του Χριστοφοράκου, με τα δυο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Αναφέρει η απόφαση:
«Το Δικαστήριο αυτό ... δέχθηκε ότι ο καταδικασθείς Μιχάλης Χριστοφοράκος, προκειμένου να επιταχύνει τις παραλαβές των επιμέρους τμημάτων του έργου ... και να επηρεάσει τους αρμοδίους για την παραλαβή τους δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίους δεν γνώριζε ονομαστικά, σε ξεχωριστές συζητήσεις που είχε με τους ταμίες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων (Κ. Γ. του ΠΑΣΟΚ και I. Β. της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ), το αργότερο στο τέλος του 2003, συμφώνησε ώστε να δοθούν από αυτόν στα κόμματα χρήματα, τουλάχιστον διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις στους προσκείμενους στα κόμματα αυτά δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου οι τελευταίοι να ασκήσουν τη διακριτική ευχέρεια που είχαν κατά τρόπο ώστε, σε αμφισβητούμενες περιπτώσεις, να αποφασίσουν, ενδεχομένως κατά παράβαση των καθηκόντων τους, υπέρ της εταιρείας....
Ότι τον Φεβρουάριο του 2004, ερωτηθείς ο Μιχάλης Χριστοφοράκος από τον διευθυντή της εμπορικής διεύθυνσης του τομέα Δημοσίων Δικτύων (ICN) της μητρικής εταιρείας ..., M. K. (επίσης διωχθέντα για την ίδια υπόθεση), με ποιο τρόπο θα μπορούσε να διασφαλισθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου (...) και η παραλαβή του, του απάντησε ότι «το υπάρχον σχέδιο του 2%» είναι αρκετό για τη γρήγορη τακτοποίηση του ζητήματος αυτού, εννοώντας τις πληρωμές στα κόμματα, προκειμένου αυτά να δώσουν εντολή στις υφιστάμενες Αρχές, να ασκήσουν κατά την παραλαβή των έργων τη διακριτική ευχέρεια που έχουν υπέρ της ..., ότι αυτό εγκρίθηκε από τον πιο πάνω Δντη της μητρικής εταιρείας και ότι τα χρήματα αυτά, σε μη εξακριβωθέντα χρόνο και πάντως μέχρι το έτος 2005-2006, παραδόθηκαν στους ταμίες των δύο μεγάλων κομμάτων. ……..
Ο ίδιος, τέλος, εξετασθείς στις 8-10- 2008 ως μάρτυρας, στα πλαίσια δικαστικής συνδρομής, από τον Ανακριτή του 4ου Ειδικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών και τον Εισαγγελέα, κατέθεσε σχετικά ότι ήδη από το παρελθόν καταβαλλόταν για τις συμβάσεις της ... με τον ΟΤΕ ποσοστό 8% του κύκλου εργασιών του, σε υψηλόβαθμα ή μεσαία στελέχη του, ότι αναφορικά με το κόστος κάθε έργου που αναλάμβανε η ..., η μητρική εταιρεία υπολόγιζε μία συμβατική τιμή για το υποκατάστημα, στην οποία περιλαμβάνονταν και τα έξοδα «προμήθειας» που αναλογούν και ότι τα χρήματα που προορίζονταν για την καταβολή «προμηθειών» στην Ελλάδα τα ζητούσαν είτε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είτε το επίσης στέλεχος της ... Π. Μ., στον οποίο ο ίδιος (S.- K.), κατά το χρονικό διάστημα 2000-2004, παρέδωσε μετρητά τρεις ή τέσσερις φορές και ότι μία φορά του παρέδωσε το ποσό των 2.000.000 ευρώ περίπου μέσα σε βαλίτσα. ….....
Με βάση τα παραπάνω αποδεικτικά στοιχεία αποδεικνύεται και ότι η αξία του έργου, όπως αυτή προϋπολογίσθηκε με βάση την προσφορά της εναγομένης, έχει προσαυξηθεί κατά το ποσοστό (10%) που απαιτείτο για το χρηματισμό πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών, προκειμένου οι τελευταίοι, κατά τη σύναψη της σύμβασης ανάθεσης του έργου και των τροποποιητικών αυτής συμβάσεων, αλλά και κατά τα στάδια παράδοσης των επιμέρους τμημάτων του έργου, να τηρήσουν ευνοϊκή στάση υπέρ της ... και κατ’ επέκταση της εναγομένης, η δε παράνομη αυτή προσαύξηση ΜΕΤΑΚΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΕΝΑΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. …….
Το σύστημα αυτό, σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου, επεκτάθηκε και στην Ελλάδα από την δεκαετία του ‘ 90 και πάντως τέτοιες δωρεές φαίνεται ότι έγιναν προς τα τότε δύο μεγάλα κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία το 2004 μετά από ξεχωριστές συζητήσεις του τότε διευθύνοντος συμβούλου της ... Ελλάδος με τους ταμίες των δύο κομμάτων περί τα τέλη του 2003 και μάλιστα σε σχέση με το ολυμπιακό σύστημα ασφαλείας .... Το σύστημα συνίστατο στην καταβολή από την ..., ποσών σε εταιρίες που δεν είχαν πραγματική δραστηριότητα ως αμοιβή για συμβουλευτικές υπηρεσίες που υποτίθεται ότι παρείχοντο με βάση εικονικές συμβάσεις για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σχέση με διάφορες συμβάσεις ή έργα της εταιρείας

.... Από τις εταιρίες αυτές (που στην ουσία είναι τα λεγόμενα μαύρα ταμεία) στη συνέχεια τα ποσά αυτά διεκινούντο ανεπίσημα. ……... Ειδικά σε σχέση με το Σύστημα ... στην απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου που επιβάλλει ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μιχάλη Χριστοφοράκο γίνεται δεκτό ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος προκειμένου να επιταχύνει τις παραλαβές των επιμέρους έργων του ... συνέλαβε το σχέδιο να επηρεάσει τους αρμοδίους υπαλλήλους (τους οποίους δεν εγνώριζε) μέσω των πολιτικών κομμάτων και γι’ αυτό από τη ... έγιναν επτά (7) εμβάσματα των ευρώ 250.000 έκαστο, ήτοι συνολικά ευρώ 1.750.000, και ειδικότερα ένα έμβασμα στην εταιρία ... (5.8.2004), τρία εμβάσματα στην εταιρία ... (2.9.2004, 16.9.2004 και 7.10.2004) και τρία εμβάσματα στην εταιρία ... (6.8.2004, 2.9.2004 και 7.9.2004). Από αυτά φέρεται ότι τουλάχιστον ένα μέρος μέσω Μ. Χ. εδόθη αργότερα (κατά την απόφαση σε χρόνο μη εξακριβωθέντα αλλά πάντως μέχρι το 2005/2006) στους ταμίες των δύο μεγάλων κομμάτων».

koutipandoras.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)