Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η στιγμή της εφαρμογής του Κόφτη πλησιάζει. Φορέστε μάσκες…

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

H κατάσταση στην Ελληνική οικονομία χειροτερεύει καθημερινά και όλοι οι πολιτικοί καροτσέρηδεςι, εντός και εκτός βουλής, συνεχίζουν να παίζουν με συνθήματα και ευχολόγια ή ξεπερασμένα οικονομικά μοντέλα επίλυσης του προβλήματος ξεγελώντας τον Έλληνα, με τη στήριξη του καρτέλ των εφοπλιστών που αντισυνταγματικά ελέγχει τα ΜΜΕ και τη πληροφόρηση. Μέσα στο χάος και στο απόλυτο σκοτάδι που επικρατεί, τα λαμόγια συνεχίζουν να κλέβουν χωρίς να φαίνονται, αγνοώντας την έννοια του κέρδους, της νομιμότητας και τις αρχές του συντάγματος που τελικά φτειάχτηκε για τους άλλους…

Στο παραπάνω διάγραμμα φαίνεται η μεταβολή (%) του GDP (ΑΕΠ) της Ελλάδας, απο το 2006 μέχρι σήμερα. To μηδέν του διαγράμματος είναι στη πράσινη διακεκομμένη γραμμή. Σε αυτό, φαίνεται με όλη τη σημασία της λέξης, ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή, ΓΑΠ και Τσίπρα ήταν οι χειρότερες που πέρασαν, με χειρότερη αυτή του κ.Καραμανλή που έφερε τα μνημόνια και σχετικά καλύτερη αυτή του κ.Τσίπρα!
Άν παρατηρήσετε μέσα στο πράσινο κύκλο του παραπάνω διαγράμματος, θα δείτε ότι η Ελλάδα παραμένει και σήμερα σε ύφεση (η συνεχής γραμμή είναι κάτω απο το μηδέν) και αυτό διορθώνεται όπως οι “πολιτικοί” του ΧΘΕΣ λένε, με επιπλέον φόρους, με λιγότερες παροχές (μισθούς, συντάξεις, απολύσεις, ξεπούλημα) ή με κόφτη (αυτόματη φορολόγηση). Aυτό δεν είναι φυσικά αλήθεια, απλά υπάρχει σχέδιο, στο οποίο ευμμετέχουν όλοι και για αυτό προτείνουν όλοι πάνω-kάτω τις ίδιες λύσεις.
Η αύξηση του ΑΕΠ επι κυβέρνησης Σαμαρά οφείλεται στο χαμηλότερο ύψος των δανείων που έπρεπε να πληρώνει εκείνη την εποχή η χώρα σε σχέση με αυτά επι εποχής Τσίπρα και όχι σε καλύτερη διακυβέρνηση. Επιπλέον επι Σαμαρά, προέκυψε ρευστότητα λόγω αύξησης του χρέους πρός το ΑΕΠ. Αυτό φαίνεται στο ανωτέρω διάγραμμα. Σημειώστε, ότι ένα ποσοτό 176.9% χρέος πρός ΑΕΠ θα διατηρεί τη χώρα λόγω όσων υπεγράφησαν επι Παπαδήμου του Περαστικού, διαρκώς σε μνημόνια (το όριο είναι κάτω απο 60%…!). Παρατηρείστε πως ανέβαινε το χρέος και επι Καραμανλή, που θέλουν να τον ξανακάνουν Πρωθυπουργό μη χαθεί η μυρωδιά της επιτυχίας.
Μια μείωση του χρέους θα είχε σίγουρα νόημα αλλά όχι με το παρόν πολιτικό σύστημα ούτε με αυτή την αχρηστεία και την ασυδοσία που υπάρχει. Δυστυχώς, η διαπλοκή στη χώρα καλά κρατεί όπως και η ασχετοσύνη. Αυτό φάνηκε μια ακόμη φορά με όσα έγιναν στις άδειες για τα ΜΜΕ, κάτι που συνεχίζεται και αποδείχτηκε ότι ήταν show.
Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα σαν θεσμός δεν λειτουργεί επίσης και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη ανάπτυξη που δεν έρχεται.
Αν δεν ξεκουμπιστεί το ΧΘΕΣ δεν θα αλλάξει τίποτα στη χώρα.
Το ΧΘΕΣ είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Το ΧΘΕΣ και οι παρωχημένης εποχής κυβερνήσεις που ανεβάζει το εφοπλιστικό καρτέλ σε κάθε ευκαιρία απο το φυτώριο της κατσίκας.
Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει πετύχει και ένα σημαντικό ρεκόρ, το χαμηλότερο ΑΕΠ απο το 2006 και μετά! Αυτό φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα (κόκκινος κύκλος). Αυτό το πρόβλημα, ο κ.Τσίπρας προσπαθεί απο ανικανότητα κλπ να το διορθώσει αυξάνοντας το πλασματικά, μέσα απο τη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελληνική επικράτεια που δεν θα πληρώνουν φόρους αλλά θα έχουν παραγωγή και φθηνά εργατικά μεροκάμματα χωρίς κρατήσεις για συντάξεις για τον εργοδότη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ.Μητσοτάκης προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση. Το project του κ.Μητσοτάκη ήταν και είναι οι απολύσεις στο δημόσιο. Κατάργηση των εργατικών συνδικαλιστικών συμβάσεων δεν θέλουν οι εφοπλιστές; Είναι τυχαίο ότι αυτό ζητούν και οι δανειστές; Eίναι τυχαίο ότι οι ίδιοι επέμεναν να “χαρισθεί” η επένδυση στο Ελληνικό για πενταροδεκάρες στο κ.Λάτση;

Στο διάγραμμα φαίνεται το χρέος που πρέπει να πληρώνει η Ελλάδα κάθε χρονιά σε δις ευρώ. Με ένα συνεχώς μειούμενο ΑΕΠ, με ένα τέτοιο χρέος να πρέπει να πληρωθεί το 2017 και χωρίς παραγωγή, ο κόφτης που έρχεται θα γίνει μπαλτάς… εκτός αν προκύψει και πάλι ένα νέο “συμπληρωματικό” μνημόνιο, σημαδεύοντας μια ακόμη πολιτική αποτυχία των γνωστών καραγκιόζηδων που κουνούν εκ των όπισθεν τα νήματα, για να τρώνε. Mafia Times…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)