Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Έντουαρντ Σνόουντεν: Μη φοβάστε τον Τραμπ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά ένας πρόεδρος», υποστήριξε σήμερα ο Έντουαρντ Σνόουντεν καλώντας τον κόσμο να μην τον φοβάται. 
Ο whistleblower που αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις της NSA, παρενέβη μέσω
βίντεο κλήσης σε ένα συνέδριο στη Στοκχόλμη και δήλωσε: 
«Μικρή σημασία έχει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι παρά (ένας) πρόεδρος. Πρόκειται για μια σημαντική θέση. Όμως είναι μια θέση, μεταξύ άλλων».
Ο Σνόουντεν προέτρεψε το ακροατήριο να μην αποθαρρύνεται από την εκλογή στο προεδρικό θώκο των ΗΠΑ και να συνεχίσει να ζητάει όχι μόνο από τις
κυβερνήσεις αλλά και από τις επιχειρήσεις να σέβονται την ιδιωτική ζωή των πολιτών.
«Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που οι πετρελαϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν την κριτική, τις διαδηλώσεις, την αποχώρηση των επενδυτών εξαιτίας των επιπτώσεων αυτής της βιομηχανίας στην κλιματική αλλαγή, πρέπει να έχουμε την ίδια αντίληψη για τις επιπτώσεις της δραστηριότητας των επιχειρήσεων στο ψηφιακό μας περιβάλλον» εξήγησε ο ίδιος.
Ο Σνόουντεν τόνισε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο ο Τραμπ να εντείνει τις προσπάθειες να τον συλλάβουν. «Δεν έχω τίποτα να κάνω» υπογράμμισε. «Η αλήθεια είναι ότι ναι, ο Ντόναλντ Τραμπ διόρισε έναν νέο διευθυντή της CIA, ο οποίος με χρησιμοποίησε ως παράδειγμα για να πει ότι οι αντιφρονούντες πρέπει να εκτελούνται».
«Όμως μπορεί να με πατήσει ένα λεωφορείο, ή να με πλήξει ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ή να πέσω από ένα αεροσκάφος αύριο (...) Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία για μένα, διότι πιστεύω στις αποφάσεις που έχω λάβει» κατέληξε ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
tvxs.gr