Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Λογισμικό κάνει τα ATM να «μοιράζουν» χρήματα

xaker-ilektroniko-egklima-ilektronikos-upologistis:

Μια ρωσική εταιρεία κυβερνοασφαλείας προειδοποίησε για ένα κύμα συντονισμένων επιθέσεων εναντίον εξ αποστάσεως, το οποίο κάνει πολλά μηχανήματα να «μοιράζουν» ρευστό ταυτόχρονα.


Το χακάρισμα των κεντρικών συστημάτων των έχει κάνει ομάδες μηχανημάτων να βγάζουν ταυτόχρονα , σε μια διαδικασία που ονομάζεται «touchless jackpotting», σύμφωνα με την Group IB.
Όπως υπογραμμίζεται σε δημοσίευμα του BBC, τα μηχανήματα δεν έχουν πειραχτεί με κάποιον τρόπο «φυσικά», αλλά, όταν συμβαίνει αυτό, κοντά βρίσκονται άτομα εν αναμονή, τα οποία παίρνουν τα χρήματα και τρέπονται σε φυγή. Μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί βρίσκονται η Αρμενία, η Βουλγαρία,
η Εσθονία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Ισπανία και η Βρετανία- ωστόσο η εταιρεία δεν αποκάλυψε ονόματα τραπεζών.
Δύο κατασκευαστές μηχανημάτων ΑΤΜ, η Diebold Nixdorf και η NCR Corp, είπαν στο Reuters ότι είναι ενήμερες για την απειλή. «Το πηγαίνουν στο επόμενο επίπεδο, αποκτώντας τη δυνατότητα να επιτίθενται σε έναν μεγάλο αριθμό μηχανημάτων ταυτόχρονα. Ξέρουν πως θα τους πιάσουν γρήγορα, οπότε το κάνουν με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να πάρουν ρευστό από όσα ΑΤΜ προλαβαίνουν πριν τους κλείσουν» είπε ο Νίκολας Μπίλετ, στέλεχος της Ντίμπολντ Νίξντορφ.
Πρόσφατη αναφορά της Europol προειδοποιούσε για την αύξηση του σχετιζόμενου με ΑΤΜ κακόβουλου λογισμικού, αν και επεσήμαινε ότι το «skimming», δηλαδή η χρήση εξοπλισμού για την υποκλοπή στοιχείων καρτών από το ίδιο το μηχάνημα, είναι ακόμα πιο κοινό.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)