Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κλείνουν τα γραφεία τους οι πολιτικοί μηχανικοί – 10.000 διαγραφές από το ΤΕΕ σε δυο χρόνια

Κλείνουν τα γραφεία τους οι πολιτικοί μηχανικοί – 10.000 διαγραφές από το ΤΕΕ σε δυο χρόνιαΜια αποκαρδιωτική αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός την Κυριακή ημέρα διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Ο κ. Στασινός τόνισε ότι «το χτύπημα της οικονομικής κρίσης στον κλάδο των μηχανικών είναι μεγαλύτερο από όλους τους άλλους επιστημονικούς κλάδους. Παλεύουμε για την επιβίωση»,και συνέχισε «το 2015 διαγράφηκαν από το ΤΕΕ 4.000 μηχανικοί και φαίνεται ότι το 2016 θα διαγραφούν περισσότεροι από 6.000. Με αυτόν τον ρυθμό σε 7-8 χρόνια δεν θα υπάρχουν μηχανικοί στον τόπο μας. Πρέπει να κάνουμε πράγματα για να κρατήσουμε το επιστημονικό δυναμικό της χώρας».

Επεσήμανε δε καταλήγοντας, ότι «η οικοδομή έχει νεκρώσει αφού έχει μειωθεί κατά 95%, ενώ πραγματικά έργα δεν υλοποιούνται», προσθέτοντας πως «με 38% ασφαλιστικές εισφορές και υψηλή φορολογική κλίμακα οι μηχανικοί της χώρας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση».
Σε ότι αφορά τις εκλογές , η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη συμμετοχή σε σχέση με την προηγούμενη διαδικασία του 2013.
Στις εκλογές ψήφισαν και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έχει θητεύσει στο παρελθόν στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ, καθώς και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
Σύμφωνα με το ΤΕΕ, η διαδικασία των εκλογών του ΤΕΕ είναι η πλέον σύγχρονη στη χώρα, καθώς τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων σκανάρονται και αυτόματα «διαβάζονται» οι σταυροί προτίμησης. Μάλιστα, τα πρώτα αποτελέσματα ανά παράταξη αναμένονται αργά το βράδυ της Κυριακής, καθώς οι κάλπες έκλεισαν στις επτά το απόγευμα.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)