Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Der Spiegel: Προδότης ή τραγικός ήρωας ο Αλ. Τσίπρας;

Ερμηνείες για την απομυθοποίηση του Αλέξη Tσίπρα, ο οποίος πριν από σχεδόν δύο χρόνια αποτελούσε ένα είδος λαϊκού ήρωα, αναζητεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγάπη των ανθρώπων πλέον, έχει μετατραπεί σε οργή, όπως πιστοποιούν περίτρανα οι διαμαρτυρίες και οι δημοσκοπήσεις. «Τι είναι τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, προδότης ή τραγικός ήρωας , δέσμιος ενός κυβερνητικού προγράμματος που υπαγόρευσαν οι πιστωτές» διερωτάται το γερμανικό περιοδικό, μη δίνοντας ωστόσο, οριστική απάντηση. 

 «Στο διάστημα που κυβερνά ο Τσίπρας αθέτησε τις περισσότερες από τις αρχικές υποσχέσεις του. Το καλοκαίρι του 2015 αποδέχθηκε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας των πιστωτών, παίρνει δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά η χώρα του πρέπει να σφίξει το ζωνάρι. Αυξάνει λοιπόν τους φόρους, μειώνει τις συντάξεις, πουλά αεροδρόμια και λιμάνια. Η ελληνική οικονομία ωστόσο, παραμένει σε κατάσταση εξουθένωσης, το ποσοστό ανεργίας στο 24%, ενώ θα ακολουθήσουν και νέες περικοπές.» 

Μεταμορφώσεις και αντιφάσεις   

 «Ό,τι και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν μένει ικανοποιημένος. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αγκομαχούν με τις σκληρές μεταρρυθμίσεις, στο εξωτερικό παραπονούνται, επειδή αυτές ακριβώς οι μεταρρυθμίσεις δεν φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.» 

 «Η ελάφρυνση του χρέους από μόνη της δεν πρόκειται να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις. Όταν ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία ήθελε να σταματήσει όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων. Και τώρα που ο ίδιος μεταμορφώθηκε ψάχνει επενδυτές, μόνο που αρκετοί υπουργοί του εξακολουθούν να ανθίστανται στις ιδιωτικοποιήσεις.» 

naftemporiki.gr

4 σχόλια:

  1. Τρομακτικό το ερώτημα του Der Spiegel, και από καιρό στα χείλη των Ελλήνων. Ωστόσο,
    μέχρι στιγμής, και σε πείσμα των εκατέρωθεν πολυάριθμων ενδείξεων, παραμένει χωρίς σίγουρη απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μας κυρία Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη, την απάντηση στο ερώτημα την γνωρίζουμε όλοι μας, για να μην την γράψουμε εμείς, ας αναρωτηθούμε τι σημαίνει προδότης και τι ήρωας και σε ποιο από τα δύο θα ταίριαζε στον Τσίπρα.
      Ότι αφορά τις επενδύσεις, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν είναι επένδυση αλλά χάρισμα στους κερδοσκόπους που λεηλατούν και αρπάζουν τα λάφυρα τους από την διαλυμένη Ελλάδα της Γερμανικής κατοχής. Δεν χρειαζόμαστε επενδύσεις από τους ξένους (Κινέζους - Ιταλούς κλπ) αλλά να αναπτύξουμε ξανά την εγχώρια παραγωγή μας, να σταθούμε στα πόδια μας αγοράζοντας μόνο Ελληνικά προϊόντα.

      Διαγραφή
  2. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που χρειάζεται είναι επενδύσεις με πρόγραμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)