Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Ήθελαν νεκρό – Τι δείχνουν τα στοιχεία από την έκρηξη χειροβομβίδας

Ήθελαν νεκρό – Τι δείχνουν τα στοιχεία από την έκρηξη χειροβομβίδαςΣτη μηχανή, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να αποτέλεσε το όχημα των δύο αγνώστων που πέταξαν τη χειροβομβίδα τα ξημερώματα στην Πρεσβεία της Γαλλίας επικεντρώνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας

Από την έκρηξη που σημειώθηκε τραυματίας είναι ο ειδικός φρουρός, που βρισκόταν στο αλεξίσφαιρο κουβούκλιο έξω από την Πρεσβεία και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με τραύματα στο μηρό.
Από τα θραύσματα που περισυνελέγησαν διαπιστώθηκε ότι η χειροβομβίδα είναι αμυντικού τύπου και εξερράγη σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από την αλεξίσφαιρη σκοπιά.


Η επίμαχη μηχανή μεγάλου κυβισμού εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος και είχε κλεμμένες πινακίδες.
Η μηχανή έχει ήδη μεταφερθεί στην εγκληματολογική υπηρεσία και εξετάζεται.
Παράλληλα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συλλέγουν και μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανότατα έχουν καταγράψει τους δράστες.
Οι πρώτες ενδείξεις πάντως κλίνουν τις έρευνες προς τρομοκρατική ενέργεια από οργάνωση που ήθελε να υπάρξει νεκρός.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση, βάζοντας στην πρώτη θέση των υπόπτων την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, που είχαν χτυπήσει και τα γραφεία του ΣΕΒ.

tribune.gr