Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Βίντεο Λιμενικού: Τουρκικές ακταιωροί συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες στο Αιγαίο

Τουρκική ακταιωρός συνοδεύει λέμβο με μετανάστες, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, που δημοσίευσε σχετικό βίντεο
Σύμφωνα με το Λιμενικό, το βίντεο καταγράφει τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν βάρκες με μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο, ανοιχτά από τη Λέσβο.
Βίντεο που απεικονίζει τουρκικές ακταιωρούς έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το βίντεο καταγράφει τουρκικές ακταιωρούς να συνοδεύουν λέμβους με μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο, ανοιχτά από τη Λέσβο.
Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού, το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από δύο ξεχωριστά περιστατικά, που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες βορειοανατολικά της Λέσβου.Το βίντεο δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουνίου.
Το Λιμενικό Σώμα είχε δημοσιεύσει αντίστοιχα βίντεο και στο παρελθόν.
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως βάρκα στην οποία επέβαιναν -σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση- 32 μετανάστες και πρόσφυγες κατέπλευσε στην παραλία Παλιός του Μανταμάδου, στη Βορειοανατολική Λέσβο.

Παναγιωτόπουλος: Θα προασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό, επομένως ο νοών νοείτω

Στο μεταξύ, μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Δεν θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω» πρόσθεσε.
​Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξανδρου Διακόπουλου, πως «είμαστε έτοιμοι ακόμη και για στρατιωτική λύση», υποστήριξε: «Ακριβώς. Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή».
Χαρακτήρισε δε αρκετά επιθετική τη συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)