Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Γερμανία: Προαιρετικά με τσιπάκια παρακολούθησης κάθε κίνησης οι παίκτες

Σχόλιο ID-on't: Εξαιρετική η αντίδραση των παικτών. Τέτοιες αντιδράσεις δείχνουν ότι η υγιής σκέψη ακόμη κυριαρχεί σε πολλές ομάδες του παγκόσμιου πληθυσμού, στοιχείο το οποίο είναι ενθαρρυντικό για όσους θεωρούν την ελευθερία ως ΤΟ ύψιστο αγαθό.
Ο covid, η τρομοκρατία, γενικότερα ορισμένα δραματικά γεγονότα που τραυματίζουν προσωρινά τον κοινωνικό ιστό, δεν επιτρέπεται να τραυματίζουν μόνιμα την ελευθερία μας.
"Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια. "Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός, εφευρέτης και συγγραφέας.

Η έννοια "ασφάλεια" στην πρόταση του Βενιαμίν Φραγκλίνου διευρύνεται με τα σημερινά δεδομένα, προσθέτοντας και την έννοια της "υγειονομικής" ασφάλειας...
________________
Σύμφωνα με τον κομισάριο της λίγκας, Στέφαν Χολζ, το μέτρο είναι προαιρετικό, ωστόσο υπάρχει έντονη αντίδραση από την πλευρά των παικτών.
Το Σάββατο (6/6) είναι προγραμματισμένη η επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος με τα παιχνίδια να φιλοξενούνται στο Μόναχο. Οι 10 ομάδες που θα δώσουν το παρών είναι χωρισμένες σε δύο γκρουπ με τις τέσσερις πρώτες κάθε ομίλου να συνεχίζουν στη φάση των πλέι οφ.
Αυτό βέβαια που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις είναι η κίνηση της διοργανώτριας αρχής να προτείνει στους παίκτες να φέρουν πάνω τους ένα τσιπάκι (είτε σε βραχιολάκι, είτε σε περιδέραιο), που θα καταγράφει ουσιαστικά κάθε τους κίνηση, έτσι ώστε αν κάποιος αθλητής νοσήσει από τον κορονοϊό να φαίνεται αμέσως με ποιον έχει έρθει σε επαφή. Από την πλευρά του ο ο κομισάριος της λίγκας, Στέφαν Χολζ, έσπευσε να καθησυχάσει τους παίκτες ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωτικό για τους παίκτες να φοράνε το ειδικό τσιπάκι. "Είναι καθαρά προαιρετικό. Γίνεται για τον εντοπισμό των επαφών. Στην περίπτωση που υπάρχει ένα θετικό τεστ τότε μπορεί να κινδυνεύει όλη η ομάδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος του τουρνουά".
Οι παίκτες δεν συμφωνούν με τη συγκεκριμένη πρόταση, καθώς θεωρούν ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητά τους, ενώ σύμφωνα με το ESPN οι περισσότεροι δεν είχαν καν ενημερωθεί για τις προθέσεις της λίγκας.

Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)