Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Επικοινωνιακή ... Μπαρούφα!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
email: johnpreve@gmail.com

Φαντάζομαι οι περισσότεροι από εσάς, είδατε και ακούσατε το σποτάκι του υπουργείου τουρισμού για την προβολή της χώρας μας σε όλο το κόσμο. Στην αρχή μάλιστα υπήρξε και ένα πέπλο μυστηρίου, για το που είναι η αυτή η καταπληκτική παραλία, που έδειχνε μια υπέροχη αμμουδιά, με μια εξίσου καταπληκτική θάλασσα.
Προσωπικά λοιπόν ένιωσα μεγάλη χαρά όταν κατάλαβα, και αποκαλύφθηκε και δημοσίως, ότι πρόκειται για ...


την παραλία που είναι σχεδόν κάτω από το σπίτι μου στο Μαρμάρι της Εύβοιας. 
Βέβαια μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος ...καλά γιατί δεν γνώρισες εξ αρχής, μια τόσο κοντινή σου παραλία.. Ναι, αυτό συμβαίνει γιατί η παραλία αυτή, έχει μια ιδιαιτερότητα, η οποία έχει να κάνει με το ότι, λόγω θαλάσσιων ρευμάτων αλλάζει τακτικά σχήμα με αποτέλεσμα κάθε καλοκαίρι να είναι διαφορετική από το προηγούμενο.
Ας επανέλθω όμως στο τηλεοπτικό σποτάκι, το οποίο πέρα από την χαρά για την προβολή του χωριού μου και του Δήμου, κατά τα άλλα εγώ προσωπικά το θεωρώ  επικοινωνιακά, και σκηνοθετικά  ...Απαράδεκτο!
Ξεκινώ λοιπόν από την αρχική απόκρυψη της τοποθεσίας, εκ μέρους της κυβέρνησης, λέγοντας ότι αυτή για μένα ήταν σκόπιμη προκειμένου να ασχοληθούν όλοι με αυτό, και να μη δώσουν το βάρος στο περιεχόμενο του σποτ.
Το πλάνο είναι πολύ στατικό (σχεδόν σαν φωτογραφία σε μορφή gif), και θα μπορούσε να εμπλουτιστεί και με άλλα από την γύρω περιοχή, ειδικά από τους Πεταλιούς όπου υπάρχουν εξ ίσου όμορφοι κολπίσκοι και παραλίες.
Με την εικόνα ενός μόνο ανθρώπου, μας πέρασαν και το μήνυμα για τον Κορωνοϊό, προσπαθώντας προφανώς να μας κάνουν να σβήσουμε από το μυαλό μας, τις εικόνες του Ελληνικού καλοκαιριού όπου μαζευόμαστε παρέες με φίλους, και τα παιδιά μας και χαιρόμασταν τις καλοκαιρινές μας διακοπές. 
Επίσης η μουσική του επένδυση, δεν θυμίζει τίποτα Ελληνικό, όπως και η φωνή του αφηγητή μοιάζει σαν να κάνει αναγγελία κάποιου θλιβερού γεγονότος ή να δίνει οδηγίες μετά από μια φυσική καταστροφή. Τέλος πάω στο ίδιο το κείμενο (για μένα χρήζει ανάλυσης από κάποιον φιλόλογο) το οποίο δεν μοιάζει με κάλεσμα από την στιγμή που λέει ότι  ...Το Ελληνικό καλοκαίρι είναι τρόπος σκέψης... και τελειώνει με την φράση-προτροπή  ...Για αυτό φέτος απολαύστε το Ελληνικό καλοκαίρι σας  όπου και αν είστε... Με λίγα λόγια είναι σαν να λέει στον υποψήφιο επισκέπτη/τρια ...κάτσε στα αυγά σου και φαντάσου ότι κάνεις διακοπές στην Ελλάδα...!

Υποσημείωση
Δεν μπαίνω στην διαδικασία να σχολιάσω αυτά που λέγονται και γράφονται, για το κόστος της δημιουργίας και της προώθησης του συγκεκριμένου διαφημιστικού σποτ, γιατί υπάρχουν καταλληλότεροι από εμένα να το κάνουν αυτό.
Όμως είμαι σίγουρος ότι στο άμεσο μέλλον θα μάθουμε πολύ περισσότερα τα οποία θα εκθέσουν  ... Πολλούς!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)