Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ρόδος: Τι λέει η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού που λιποθύμησε από πείνα

Την κοινωνία της Ρόδου -και όχι μόνο- έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει η υπόθεση του 9χρονου κοριτσιού, το οποίο λιποθύμησε από την πείνα σε φούρνο του «Νησιού των Ιπποτών». Η μητέρα του άτυχου παιδιού, η οποία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, είναι εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος, αλλά εδώ και μήνες δεν εργάζεται, καθώς το ξενοδοχείο δεν έχει «ανοίξει», λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
«Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου» τόνισε, μεταξύ άλλων, η γυναίκα. Διευκρίνισε δε ότι παρότι έχει λάβει το επίδομα των 800 ευρώ, σήμερα τα βγάζει πέρα με μόλις 168 ευρώ.
«Όταν πληρώνομαι, φροντίζω να γεμίζω τα ντουλάπια μου. Κάποια στιγμή όμως αυτά τελειώνουν. Τώρα θα τρώμε πέτρες».
Δήλωσε, παράλληλα, ότι δεν γνωρίζει αν και πότε θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, στο οποίο εργάζεται, γεγονός το οποίο παρατείνει την αβεβαιότητά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της 9χρονης, η εργαζόμενη μητέρα διαθέτει ακόμη ένα παιδί, ενώ ο πατέρας, όπως δήλωσε η ίδια σε χθεσινή συνέντευξη, δεν συμπαρίσταται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάση Σταμούλη, η 9χρονη περίμενε στην ουρά έξω από τον φούρνο, προκειμένου να πάρει ψωμί μαζί με τη μητέρα της. Ωστόσο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τις αισθήσεις της και κατέρρευσε.
«Η μητέρα θέλει μια δουλειά για να ζήσει τα παιδιά της»
Για το σοκαριστικό περιστατικό μίλησε και η Σοφία Μανιά, επικεφαλής του φιλανθρωπικού συλλόγου «Αγία Σοφία» Ρόδου. Όπως επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος ήρθε σε επαφή με τη μητέρα, η οποία προσπαθεί να τα φέρει βόλτα για να ζήσει αξιοπρεπώς εκείνη και τα δύο παιδιά της. «Είναι αξιοπρεπέστατη κυρία, δεν ζητά λεφτά, θέλει φαγητό για τα παιδιά της και μια δουλειά για να τα ζήσει. Ψάχνει κι ο σύλλογος για να βρούμε μια δουλειά να τα βγάλει πέρα».
ΠΗΓΗ: SPUTNIK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)