Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

NBC News: Αμερικανοί χάκερ έτοιμοι για αντεπίθεση αν η Ρωσία παρέμβει στις εκλογές

CYBERWARFARE
Σχόλιο ιστολογίου:
κάποτε γνωρίζαμε ότι οι χάκερ είναι τρομοκράτες, τώρα μαθαίνουμε ότι τρομοκράτες είναι οι ίδιες οι κυβερνήσεις. 
Σήμερα ερχόμαστε στο ερώτημα: ΠΟΙΟΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ?


Χάκερ των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν διεισδύσει στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας και στα συστήματα διοίκησης του Κρεμλίνου, καθιστώντας τα ευάλωτα σε επίθεση με μυστικά αμερικανικά κυβερνοόπλα, εάν οι ΗΠΑ θεωρήσουν πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών και έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του NBC News.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως η Ρωσία, η Κίνα και άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει «αναγνωρίσεις» και αφήσει κρυμμένο malware (κακόβουλο λογισμικό) σε συστήματα κρίσιμων υποδομών των ΗΠΑ, «προετοιμάζοντας το έδαφος» για κυβερνοεπιθέσεις που θα μπορούσαν να κόψουν το ρεύμα ή την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε μεγάλες πόλεις.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, θεωρείται πως οι ΗΠΑ έχουν κάνει το ίδιο στους αντιπάλους τους. Τα έγγραφα που εξέτασε ο NBC News- μαζί με σχόλια και αναφορές από ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών- το επιβεβαιώνουν αυτό, στην περίπτωση της Ρωσίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να εκφράζουν προβληματισμούς πως η Ρωσία θα συνεχίσει να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες κυβερνοπολέμου της για να προσπαθήσει να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ δεν εκτιμούν πως η Ρωσία θα προβεί σε πλήγματα κατά κρίσιμων υποδομών- κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως πράξη πολέμου- αλλά αναμένουν ένταση στον κυβερνοχώρο, περιλαμβανομένης πιθανής δημοσιοποίησης πλαστών εγγράφων και δραστηριότητα από ψεύτικους λογαριασμούς στα social media, με στόχο την παραπληροφόρηση. Αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή, χάκερ που είναι γνωστός ως «Guccifer 2.0» (και που οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν ότι συνδέεται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες) απείλησε μέσω tweet πως η θα λάβει χώρα παρακολούθηση των αμερικανικών εκλογών «μέσα από το σύστημα».

Σύμφωνα με το NBC News, η αμερικανική κυβέρνηση προβαίνει σε άνευ προηγουμένου προετοιμασίες για την αντιμετώπιση της απειλής εν όψει εκλογών. Τα κυβερνοόπλα θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που υπάρξει κάποια σημαντική επίθεση κατά των ΗΠΑ, αναφέρουν αξιωματούχοι.
Γενικότερα, στελέχη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συχνά αναφέρουν πως οι ΗΠΑ έχουν τις πιο εξελιγμένες δυνατότητες κυβερνοπολέμου στον κόσμο, ωστόσο δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες. Ο Τζέιμς Λιούις, ειδικός θεμάτων κυβερνοασφαλείας στο Center for Strategic and International Studies αναφέρει πως οι ΗΠΑ από πλευράς τους παραβιάζουν τις υποδομές υπολογιστών αντιπάλων χωρών όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα- κάτι που, όπως θεωρεί, γίνεται εδώ και χρόνια. 

huffingtonpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)