Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Drones «φύλακες-άγγελοι»; ή συστήματα παρακολούθησης;

Αποτέλεσμα εικόνας για DronesΣχόλιο ιστολογίου:
το βίντεο που ακολουθεί αναδεικνύει μια ακόμα εφαρμογή των Drones για το καλό της ανθρωπότητας, όμως πόσο εύκολο είναι να αναστραφούν οι ρόλοι για να μας παρακολουθεί κάποιος; Ας μην ξεχνάμε ότι οι τιμές των Drones αρχίζουν από 150  Ευρώ (φτηνιάρικα από την Κίνα) και φτάνουν μερικά χιλιάδες Ευρώ (σχεδόν 1000 Ευρώ με ανάλυση 4 Κ και υψηλές δυνατότητες πτήσης και αυτονομίας). 
Δείτε το βίντεο και όσα ισχυρίζεται το CNN και σκεφτείτε κάποιον που θέλει να σας ληστέψει ή να σας βλάψει γενικότερα που θα έχει σταθμεύσει 2 χιλιόμετρα μακριά σας και θα έχει την δυνατότητα να αγγίξει το παράθυρο του σπιτιού σας χωρίς να καταλάβετε τίποτα. 
Εδώ ισχύει ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν βλάπτει εξαρτάται όμως από το ποιος την χρησιμοποιεί. Μήπως γίναμε τελικά πολύ ευάλωτοι στα χέρια της επιστήμης; Μήπως τελικά πολιτισμός δεν είναι η τεχνολογία, αλλά ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ελευθερίες της ανθρώπινης ύπαρξης. 

Ένα νέο start-up σκοπεύει να μετατρέψει τα drones σε φύλακες για τις κατοικίες. Η SUNFLOWER LABS με γραφεία στη Ζυρίχη και τη Σίλικον Βάλεϊ ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου συστήματος ασφαλείας, το οποίο βασίζεται στις οικιακές υπερπτήσεις.


Ακολουθεί ένας σύνδεσμος για να συγκρίνεται τιμές και δυνατότητες των Drones με κάμερα και δυνατότητα βιντεοσκόπησης και φωτογράφισης;

BEST DRONES FOR SALE AND WHYmyfirstdrone.com