Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτο: Η κυβέρνηση δίνει δωρεάν ίντερνετ στους Μουσουλμάνους της Θράκης



internet



Η θέτει σε εφαρμογή την στους κατοίκους των ακριτικών νησιών της , τους πρωτοετείς φοιτητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, αλλά και τη δωρεάν δορυφορική πρόσβαση στη που όμως θα αφορά μόνο μουσουλμάνους.

Η πρωτοφανής απόφαση που έγινε γνωστή με δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και ήδη μεταδίδεται πανελλαδικά, βάζει στο περιθώριο τους Χριστιανούς Θρακιώτες που ζουν μακρυά από τα αστικά κέντρα, όπως για παράδειγμα σε χωριά του Έβρου όπου το ίντερνετ πάει με δυσκολία ή και καθόλου, αλλά και όσους Χριστιανούς έχουν οικονομικά προβλήματα… Πρόκειται ουσιαστικά για κατάφωρη παραβίαση του συντάγματος
και για άκρως ρατσιστικό διαχωρισμό των πολιτών με βάση το θρήσκευμα και όχι τις πραγματικές τους οικονομικές δυνατότητες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρξουν τυχόν αντιδράσεις τοπικά για την πρωτοφανή αυτή απόφαση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν σημεία εντός του Δήμου Αλεξανδρούπολης όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς δεν πάνε καλώδια των εταιρειών στα σημεία αυτά.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναγνώστη που είπε στο alexpoli.gr ότι για να πάει ιντερνετ στο σπίτι του θα πρέπει να πληρώσει όπως του είπαν ο ίδιος, μερικές χιλιάδες ευρώ για να φτάσουν τα καλώδια στο σπίτι του… Ο αναγνώστης μάλιστα έχει 2 παιδιά που πάνε στο σχολείο…και βρίσκονται στο σπίτι χωρίς κανονική πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Με βάση την ίδια απόφαση που δίνει δωρεάν ίντερνετ σε απομακρυσμένα νησιά (ευτυχώς όχι μόνο σε μουσουλμάνους, σε αυτή την περίπτωση), άλλες ομάδες που δικαιούνται δωρεάν ή με επιδότηση ίντερνετ είναι ΑΜΕΑ που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικές ομάδες καθώς και πρωτοετείς φοιτητές. Για τις 2 τελευταίες ομάδες, η δωρεάν παροχή δεν έχει γεωγραφικό ούτε θρησκευτικό διαχωρισμό…
Αναλυτικότερα για την περιοχή μας, το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την δωρεάν δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη. Ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με τον OTE TV και τη Nova για δωρεάν πρόσβαση για την κάλυψη περίπου 30.000 νοικοκυριών (100.000 άτομα). Από την πλευρά του, το αρμόδιο υπουργείο θα συμβάλει με την επιδότηση του δορυφορικού πιάτου και του αποκωδικοποιητή.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)