Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

«Η ελληνική βόμβα χτυπά - Ερχεται τέταρτο μνημόνιο».

'Η ελληνική βόμβα χτυπάει' είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild που κάνει λόγο για 'επιστροφή της κρίσης' και επαναφέρει τα εφιαλτικά σενάρια για την οικονομία.

'Σχεδόν ενάμισης χρόνος έχει περάσει από τότε που η Ελλάδα έλαβε ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, και περισσότερα από 86 δισεκ. ευρώ' γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει:

'Ωστόσο δεν θα είναι το τελευταίο: Πολιτικοί τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο κάνουν ήδη λόγο για ένα τέταρτο πακέτο! Την ίδια ώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, δεν έχει προφανώς κανένα ενδιαφέρον να ανακτήσει τα δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος που οι συμπατριώτες του διατηρούν σε ξένους λογαριασμούς'.

Μιλώντας στην Bild του Σαββάτου ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) βουλευτής Πέτερ Ραμσάουερ, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου, αναφέρει ότι "βαδίζουμε κατευθείαν προς ένα τέταρτο πρόγραμμα βοήθειας. Παράλληλα, ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, αναφέρει στην Bild ότι "το αργότερο το 2018 θα ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για πακέτα διάσωσης δις.

Πηγή:  imerisia.gr