Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τέσσερις σεισμοί μέσα σε ένα απόγευμα στην Ελλάδα

Τέσσερις σεισμικές δονήσεις μέσα σε ένα απόγευμα σημειώθηκαν σήμερα στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα από τις 17:13 έως τις 18:09, σημειώθηκαν τρεις δονήσεις στην Αλόννησο, τη Σπάρτη και την Κάσο, ενώ αργότερα έγινε ακόμα ένας σεισμός μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω.
Ο πρώτος σεισμός έγινε στις 17:13 στην περιοχή των Σποράδων, με επίκεντρο
11 χιλιόμετρα από την Αλόννησο και εστιακό βάθος κάτω από 10 χιλιόμετρα. Η δόνηση ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Στις 18:08 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη.
Στις 18:09, καταγράφηκε σεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 49 χιλιόμετρα από το νησί Κάσος.
Τέλος, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:58΄ στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αστυπάλαιας και Κω. Η σεισμική δόνηση έγινε σε εστιακό υποθαλάσσιο βάθος 110 χιλιομέτρων και έγινε αισθητή στο νησί της Αστυπάλαιας και ελάχιστα στο νησί της Κω.

tvxs.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)