Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Νέα πρόκληση: Εξομοιώνεται πλήρως το σύμφωνο συμβίωσης με το γάμο

Με ποινικές και χρηματικές κυρώσεις θα τιμωρούνται εφεξής οι διακρίσεις λόγω φύλου, καταγωγής, θρησκείας, πεποιθήσεων, ασθένειας, αναπηρίας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κτλ. σύμφωνα με που κατατέθηκε στη Βουλή.


Όπως σημειώνει το Έθνος με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται επίσης η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας όπως βασανιστήρια που διαπράττονται από αστυνομικούς, λιμενικούς ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους προκειμένου η χώρα να αποφεύγει «ευρωκαταδίκες» και αποζημιώσεις.
Κομβικό ρόλο αναλαμβάνει πλέον ο Συνήγορος του Πολίτη ο οποίος θα διερευνά πλέον τέτοια περιστατικά.
Οι νέες ρυθμίσεις οδηγούν παράλληλα σε καθολική εξίσωση του συμφώνου συμβίωσης με το γάμο καθώς στους συντρόφους του συμφώνου, είτε είναι
ετερόφυλοι είτε ομόφυλοι, αναγνωρίζονται ουσιαστικά τα ίδια δικαιώματα στον εργασιακό χώρο και άρα μπορούν να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα κλπ.

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις όποιος μεταχειρίζεται δυσμενώς τον άλλον κάνοντας διάκριση λόγω φύλου ή θρησκείας κλπ. θα απειλείται με φυλάκιση 6 μηνών έως 3 ετών και χρηματική ποινή 1.000 έως 5.000 ευρώ μετά από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.
Ποινικοποιείται, τέλος, για πρώτη φορά και μόνη η σύσταση για διενέργεια συναλλαγών με χρήση προνομιακών πληροφοριών όπως και μόνη η παράνομη ανακοίνωση τέτοιων πληροφοριών ενώ τιμωρείται πολύ αυστηρότερα η κατάχρησή τους (έως 20 έτη κάθειρξη) όταν γίνεται κατ’ επάγγελμα ή συνήθεια από μέλος εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και με πρόστιμα έως 15 εκατ. ευρώ για νομικά πρόσωπα ή έως 5 εκατ. ευρώ για φυσικά πρόσωπα.

vimaorthodoxias.gr

Σχόλιο ιστολογίου:
ο Αλέξης μας, το παιδί του λαού, η πρωθυπουργάρα μας, βρήκε τον τρόπο να κλείσει τα στόματα σε όσους τον σχολίασαν ότι δεν είχε παντρευτεί, μέσα σε αυτούς είμαστε και εμείς, που το 2012 σχολιάζαμε ότι ο μελλοντικός πρωθυπουργός θα πρέπει να συμπεριφέρεται και να φαίνεται σαν πρωθυπουργός, τηρώντας τα ήθη της κοινωνίας μας. Δεν νοείται  άνθρωπος που ασχολείται με την πολιτική να μην παντρεύεται (έστω και πολιτικά) επειδή το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει την ίδια ισχύ με τον γάμο, θεωρούμαι λαμόγια και ανεύθυνους όσους αποφεύγουν τον γάμο με τέτοια τεχνάσματα, η άποψη μας συμπεριλαμβάνει και τον Αλέξη μας.