Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Η Γερμανία ρουφάει όλο το ρευστό της Ευρωζώνης: Έκρηξη πλεονάσματος τρεχουσών συναλλαγών

Εκρηκτική αύξηση που υπερβαίνει ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις της αγοράς κατέγραψε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας επιβεβαιώνοντας την ισχυροποίηση της τάξης υπερσυγκέντρωσης κεφαλαίων.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε στα 22,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2018,
έναντι 16,7 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους και πάνω από τις συγκλονίζοντας τις προσδοκίες της αγοράς για άνοδο στα 20 δισ. Το πλεόνασμα πρωτογενούς εισοδήματος υποχώρησε σε 3,5 δισ. ευρώ από 5,9 δισ. ευρώ. Επιπλέον, το κενό δευτερογενούς εισοδήματος μειώθηκε απότομα σε 2,7 δισ. από 8,3 δισ. πριν από ένα χρόνο και το έλλειμμα του ισοζυγίου των υπηρεσιών αυξήθηκε ελαφρά σε 700 εκατ. από 0,5 δισεκ. ευρώ.
Στο τετράμηνο του έτους, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε σε 94,2 δισ. από 84,6 δισ. την ίδια περίοδο του 2017.
Πηγή:https://crisismonitor.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)