Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ο Ασάντ αρνήθηκε την βοήθεια της Δύσης στην ανοικοδόμηση τη Συρίας


© Φωτογραφία: SANA

ILIAS GAROUFALAKIS

Blagoveshchensk, 24 Ιουνίου - RIA Novosti. Η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν στην ανασυγκρότηση της Συρίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ-Ασάντ σε...συνέντευξή του στο πρόγραμμα "αποτελέσματα της εβδομάδας με την Irada Zeynalova [1] " στο κανάλι NTV.

Ο αρχηγός του κράτους επανέλαβε τα λόγια κάποιων πολιτικών ότι η Δαμασκός δεν θα επικουρείται ενώ η σημερινή κυβέρνηση είναι στην εξουσία, ως "τις καλύτερες δηλώσεις της Δύσης για όλες τις ώρες του πολέμου στη Συρία".

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να προσελκύσει την Ευρώπη και τις "ΗΠΑ σε έργα ανασυγκρότησης.

"Απλά δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν. Θα έρθουν με τα λεφτά ή όχι; Θα προσφέρουν δάνεια, δωρεές ή επιχορηγήσεις, οτιδήποτε--δεν χρειαζόμαστε τη Δύση. Η Δύση απέχει πολύ από την έννοια της "ειλικρίνειας": δεν δίνουν, παίρνουν μόνο, "-εξήγησε ο Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Σύριο ηγέτη, η χώρα θα βασιστεί μόνο στις δικές της δυνάμεις, σε δύσκολες καταστάσεις-με την βοήθεια των φίλων της. "Μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την ανοικοδόμηση της Συρίας, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας", ανέφερε σε συνέντευξή του.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι πολλές Ευρωπαϊκές εταιρείες προσπαθούν να καθιερώσουν δραστηριότητες στην Συριακή Δημοκρατία της Συρίας, αλλά καθοδηγούνται αποκλειστικά από την επιθυμία να κερδίσουν. Αυτή η επέκταση υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ, αλλά μέχρι στιγμής δεν γίνονται δεκτές , πρόσθεσε ο Άσαντ.

"Οταν πρόκειται για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο, μιλάμε για, 400.000.000.000 συν ή μείον είναι περίπου το σύνολο της αγοράς, είναι μια ολόκληρη οικονομία, είναι μια επένδυση», είπε.

Τον Απρίλιο, αναφέρθηκε ότι η Συριακή κυβέρνηση θα χορηγήσει προτιμήσεις σε Ρωσικές εταιρείες που θα συμμετέχουν στην αποκατάσταση των υποδομών. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανασυγκρότηση του οικονομικού συγκροτήματος της χώρας μπορεί να διαρκέσει έως και 15 χρόνια.

Η Εξέλιξη της κατάστασης-στο ειδικό κεφάλαιο του RIA Novosti "πόλεμος στη Συρία"[2]

References
http://www.ntv.ru/peredacha/Itogi_nedeli
https://ria.ru/syria/

https://ria.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)