Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΦΑΡΣΑ (BINTEO)


ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ 1965
«ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ, 
ΠΑΡ' ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ»


Το 1963, η Βασίλισσα Φρειδερίκη κατά την διάρκεια επισκέψεως στο Λονδίνο, δέχθηκε τις «θερμές» αντιδράσεις της ΜΠΕΤΥ Αμπατιέλου, της αγγλίδας συζύγου του κομμουνιστή Αντώνη Αμπατιέλου, για το θέμα της φυλακίσεώς του στην Ελλάδα. Λέγεται μάλιστα, ότι η Μπέτυ χαστούκισε την Φρειδερίκη, ισχυρισμός που δεν έχει αποδειχτεί.

Το 2018, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δέχεται τις ίδιες «θερμές» αντιδράσεις των Ελλήνων του Λονδίνου, που του φώναζαν: «Προδότη, πούλησες τη Μακεδονία, δώσε και την Κύπρο», «Ντροπή σου!», ενώ ένας άλλος του φώναξε: «Πούλησες τη Μακεδονία για 30 αργύρια» και πέταξε κέρματα στο έδαφος.

Το σύνθημα της Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδος, από την εποχή του Γεωργίου Α', υπήρξε το γνωστό: «Ισχύς μου η αγάπη του Λαού» και με εξαίρεση την Φρειδερίκη και τον γιο της, μεγάλη μερίδα των Ελλήνων συνδέθηκε με τους ξενικής καταγωγής Βασιλείς και ταύτισε τα Πεπρωμένα της Φυλής και το Όραμα της Μεγάλης Ιδέας με εκείνους. 

Δυστυχώς, η Φρειδερίκη, δεν κέρδισε ποτέ την αγάπη του Λαού, γιατί τόσο η συμπεριφορά της όσο και οι πράξεις της υπήρξαν κάθε άλλο παρά δημοφιλείς.

Πενήντα πέντε χρόνια μετά, ένας «κομμουνιστής» Πρωθυπουργός, δέχεται αποδοκιμασίες από τον Λαό του, στο Λονδίνο και με αντίδραση που θυμίζει πολλή την Φρειδερίκη, σπεύδει να αποδράσει μπαίνοντας στο πολυτελές αυτοκίνητό του! 

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)