Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

«Ερευνα για κακούργημα Αδωνη στο ΚΕΕΛΠΝΟ»!

«Βόμβα» Μπαλωμενάκη για τις πιθανές ποινικές ευθύνες Γεωργιάδη στις «ύποπτες» προσλήψεις
Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τις 22 «παράνομες» προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί θητείας Αδωνη Γεωργιάδη βλέπει η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής Αντώνης Μπαλωμενάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής δικογραφίας που εστάλη στη Βουλή. 
Οπως είπε, η ποινική δίωξη κατά επτά στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, που φέρεται ότι συνέστησαν «συμμορία» παράνομων προσλήψεων και συγκάλυψης στοιχείων, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ποινικές ευθύνες, ακόμη και σε σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., αφού σύμφωνα με τον κ. Μπαλωμενάκη «η αποστολή εκ μέρους της εισαγγελέως στη Βουλή της
δικογραφίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει την έννοια της διερεύνησης συγκεκριμένων ποινικών ευθυνών πολιτικού προσώπου το οποίο κατονομάζεται στην παραγγελία και είναι ο τότε υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι κατά την εκτίμηση της εισαγγελέως «πρέπει να ερευνηθεί εάν και εφόσον υπάρχει ευθύνη για το γεγονός ότι από τα 22-23 άτομα που αναφέρονται τα 17 άτομα αποδεδειγμένα απασχολήθηκαν στο προσωπικό πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη». Πρόσθεσε δε ότι η απασχόληση των «17» στο γραφείο Γεωργιάδη προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, την οποία το εισαγγελικό πόρισμα εκτιμά σε συνολικά 256.000 ευρώ για έναν χρόνο, δηλαδή ξεπερνά τα 150.000 ευρώ και έχει κατά συνέπεια κακουργηματικό χαρακτήρα.
Οι δικογραφίες
Να σημειωθεί ότι η δικογραφία απεστάλη στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να συσχετιστεί με την ήδη υπάρχουσα δικογραφία που προέκυψε από τη μήνυση του Παύλου Πολάκη κατά του Αδωνη Γεωργιάδη για τις 22 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Εν τω μεταξύ η Ν.Δ. «άστραψε και βρόντηξε» χθες κατά της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, η οποία πρωτοστάτησε στις έρευνες για τις προσλήψεις επί Γεωργιάδη. Η αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγόρησε με ανακοίνωσή της ότι παρενέβη στην προδικασία ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες, καθιστώντας όλη τη διαδικασία άκυρη, αλλά και ότι ζήτησε «εκδικητικά την απόλυση των υπαλλήλων που αντιστάθηκαν στις μεθοδεύσεις της», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)