Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Υπό κράτηση στέλεχος της Audi λόγω Dieselgate!

Υπήρχαν φόβοι για απόκρυψη στοιχείων
Ακόμη ένα σοβαρό πλήγμα για το κύρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, βασικού πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, αποτελεί η χθεσινή σύλληψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Audi, θυγατρικής εταιρίας της «αμαρτωλής» Volkswagen!
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας του Μονάχου, χθες τέθηκε υπό κράτηση το κορυφαίο στέλεχος της Audi Ρούπερτ Στάντλερ, στο πλαίσιο των
συνεχιζόμενων ερευνών που γίνονται στη χώρα αναφορικά με το σκάνδαλο για το παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων.

«Επιβεβαιώνουμε το γεγονός ότι ο Στάντλερ συνελήφθη σήμερα το πρωί» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας, εξηγώντας παράλληλα ότι υπάρχει κίνδυνος ο συλληφθείς να αποκρύψει στοιχεία σχετικά με το σκάνδαλο Dieselgate, που τα τελευταία χρόνια δεν περιορίστηκε εντός Γερμανίας, αλλά οι επιπτώσεις του απέκτησαν παγκόσμιες διαστάσεις. «Ο ύποπτος έχει παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή, ο οποίος ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση» ανέφερε ακόμη η εισαγγελία, ενώ και η Audi επιβεβαίωνε τη σύλληψη του Στάντλερ, χωρίς ωστόσο να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.
Η εισαγγελία
Στα τέλη Μαΐου η εισαγγελία του Μονάχου είχε επεκτείνει την έρευνά της στην Audi, για να περιλάβει και την εμπλοκή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας καθώς και ακόμη ενός μέλους του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας τους για «απάτη και ψευδή διαφήμιση».
Στις αρχές του τρέχοντος μήνα οι γερμανικές Αρχές διέταξαν την ανάκληση περίπου 60.000 αυτοκινήτων Audi της σειράς A6 και A7 έπειτα από τον εντοπισμό ενός «παράνομου λογισμικού» ικανού να παραποιεί το επίπεδο των εκπομπών ρύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)