Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Αν θέλει τώρα να αυτοκτονήσει πολιτικά ο Ιούδας ο Ισκαριώτης, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα τον ακολουθήσει



«ο ΨΕΥΤΗΣ πιστεύει πρώτος στα ΨΕΜΑΤΑ των άλλων» 

Ζάλισαν πάλι τον Ελληνικό Λαό. Μας έλεγαν για προκαταρκτική συμφωνία με τα Σκόπια στις Πρέσπες, αλλά αυτό το χαρτί με τις βαριές υπογραφές δεν αποτελεί μόνο σύναψη διεθνούς  συνθήκης αλλά έχει νομική  δεσμευτική υπόσταση και παράγει  αποτελέσματα.
Να γιατί τόσα χαμόγελα και τόσες φιλοφρονήσεις.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εκεί είμασταν στο Πισοδέρι της μαρτυρικής Φλώρινας.
Αποβραδίς μας τηλεφώνησε Αγιορείτης Γέροντας και μας είπε :
« πάρε μαζί σου  την εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ που έχεις , βάλτε την στο σακίδιο σου, θα χρειαστεί , θα υπάρχουν εκεί πολλοί τραυματίες ,αυτό μου λέει ο λογισμός μου , θα χρειαστούν οι ΑΓΙΟΙ , θα προσευχόμαστε στο Περιβόλι της Παναγίας να μην ξεφύγουν τα πράγματα»
Ξημερώματα με βαριά καρδιά ξεκινήσαμε, διαισθανόμασταν τι θα γίνει…   
Δεν θα πω τι έγινε καθότι υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες .
Με καταιγισμό άρθρων από τον Ιανουάριο γράφουμε για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας , συνιστούμε σεβασμό στην Παγκόσμιο διαχρονική  Ιστορικότητα  της και ψυχραιμία κινήσεων, αλλά οι δαίμονες πήραν άδεια να την πειράξουν μέχρις σε ένα  συγκεκριμένο ΣΗΜΕΙΟ.
Είμαστε κοντά σε αυτό το ΣΗΜΕΙΟ και αλλοίμονο στους δαίμονες της ιστορίας.
Ένα 24 άωρο πριν τις Πρέσπες γράφουμε :
« Στις Διεθνείς συμβάσεις τα χοντρά γράμματα είναι οι υπογραφές και τα ψιλά οι αποφάσεις των κοινοβουλίων; 

Βιάζονται να τελειώσουν  και το δείχνουν. 

Αν στις Πρέσπες υπογραφόταν ένα απλό προσύμφωνο εν αναμονή της τελικής Διεθνούς Σύμβασης με τα Σκόπια  που θα επικυρωνόταν φυσικά  πρώτα από τα κοινοβούλια Ελλάδος και Σκοπίων δεν θα συνέτρεχε λόγος για τόσους διθύραμβους από τα ξένα ΜΜΕ .

Σε όλη την διαδικασία της συμφωνίας όπως μας την παρουσίασαν  ελλοχεύει κανονικά ο αστάθμητος παράγοντας της απόρριψης της σύμφωνα  με την κοινή λογική που δοκιμάζεται αυτές τις στιγμές.  

Φαίνεται ότι η παραπάνω διαδικασία σε ένα τόσο σοβαρότατο θέμα πιάνεται ανάποδα γιατί κάποιοι βιάζονται. 

Ακόμα και να βρεθούν ασφαλιστικές νομικές δικλείδες αυτές θα πάσχουν και δεν θα θεραπεύονται με άλλες καθότι η κοινή λογική θα της ελέγχει εσαεί.»

Οι παραπάνω ανησυχίες μας επιβεβαιώνονται με ένα σημερινό άρθρο του  Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

« Η συμφωνία δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα ακόμα κι αν τελικώς δεν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή καθότι έχει ήδη νομική υπόσταση!
Έτσι λοιπόν ανεξάρτητα από την έγκριση της συμφωνίας στο κοινοβούλιο της FYROM και την αποδοχή της από το σκοπιανό λαό διαμέσου δημοψηφίσματος, έχουμε την εξής δυσάρεστη κατάσταση:
Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια απεχθή για τον ελληνικό λαό συμφωνία, χωρίς την σύμπραξη της Βουλής …
Όμως στις Πρέσπες συνήφθηκε μια διεθνής συνθήκη μεταξύ των δύο χωρών, συνεπώς άλλο η νομική σημασία της υπογραφής και άλλο πράγμα η κύρωση από την ελληνική Βουλή.
Όπως ορίζει το Σύνταγμα μια διεθνή συνθήκη υπογράφεται από την κυβέρνηση και μετά έρχεται προς επικύρωση από την Βουλή.
Εδώ όμως αρχίζουν τα ωραία. Η κύρωση από την Βουλή χρησιμεύει για να καταστεί η συνθήκη αυτή εσωτερικό δίκαιο και για να τεθεί προς χρήση από τους πολίτες της χώρας!
Όμως μόνο η κυβερνητική υπογραφή, ακόμα και χωρίς την κύρωση της συμφωνίας, δεσμεύει διεθνώς την χώρα και συνεπώς σε περίπτωση μη τήρησης της συμφωνίας την καθιστά υπόλογη έναντι των ξένων που ακριβώς αυτό ήθελαν από την αρχή.
Η κυβέρνηση συνεπώς έχει προχωρήσει κυριολεκτικά σε ένα πολιτικό έγκλημα καθώς δυσκολεύει όχι μόνο τις επόμενες κυβερνήσεις σε περίπτωση που δεν κυρωθεί η συμφωνία αλλά και εμποδίζει τις επιλογές του ίδιου του ελληνικού λαού που είναι κάθετα αντίθετος με τα όσα έλαβαν χώρα.» 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/694080_pos-i-kyvernisi-desmeyse-nomika-tin-hora-akoma-ki-den
Πόσο άξιζε τελικά η « Σταύρωση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»  ;
Ακριβώς τριάκοντα πνευματικά αργύρια καταισχύνης;
Το τοκογλυφικό ΧΡΕΟΣ δεν αγοράζεται με ΙΣΤΟΡΙΑ. Θα τους πουλήσουν τελικά και αρχίζουν οι εφιάλτες τους;

« Αξιωματούχος στο Reuters: Η Ε.Ε. δεν συνέδεσε ποτέ το Σκοπιανό με το χρέος»
Η επίτευξη της συμφωνίας με τα Σκόπια μπορεί να ενισχύσει τις ελπίδες που έχει η Αθήνα για ελάφρυνση χρέους, εκτίμησαν αξιωματούχοι, τόσο της ΕΕ όσο και της ελληνικής κυβέρνησης, που μίλησαν στο Reuters…
Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τώρα υπάρχει η ελπίδα ότι η πολιτική καλή θέληση- στην επίτευξη της συμφωνίας- μπορεί να χαρίσουν στην Αθήνα μια πιο θερμή- από ό,τι συνήθως- υποδοχή στο Eurogroup της Πέμπτης, όπου θα σχεδιαστούν τα βήματα για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Κάτι που περιλαμβάνει πιθανή ελάφρυνση χρέους.»
18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
Υπάρχει και αυτό…
« Η συναλλαγή ανταλλαγμάτων, Μακεδονικό έναντι capital buffer… δεν αρέσει στους επενδυτές λόγω φιάσκου στο χρέος και ΔΝΤ
Δευτέρα 18/06/2018 - 14:34 Τελευταία τροποποίηση στις 18/06/2018 - 18:28
Η Ελλάδα παρέδωσε την Μακεδονία…και η οικονομική σταθερότητα θα συνεχίσει να αποτελεί ζητούμενο.
H συναλλαγή ανταλλαγμάτων που πολλές πλευρές αποκαλύπτουν ή υπαινίσσονται μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης που παρέδωσε το όνομα Μακεδονία ενάντια στην πλειοψηφία των Ελλήνων και του αμερικανικού παράγοντα καθώς και των Βρυξελλών…δεν ενθουσιάζει τις αγορές.
Μετά τις 21 Ιουνίου η πολυπόθητη σταθερότητα θα συνεχίσει να αποτελεί ζητούμενο με όρους αγοράς.
Οι αποδόσεις των ομολόγων θα υποχωρήσουν από 4,5% το πολύ στο 4% και το χρηματιστήριο θα ανακάμψει συγκυριακά και πρόσκαιρα.
Η Ελλάδα παρέδωσε την Μακεδονία…και η οικονομική σταθερότητα θα συνεχίσει να αποτελεί ζητούμενο.» 

Πριν χρόνια ακούσαμε μια σοφή κουβέντα και μας αποτυπώθηκε καθότι βιώνεται  μέσα στην πολιτική και κοινωνική καθημερινότητα μας.

« ο ΨΕΥΤΗΣ πιστεύει πρώτος στα ΨΕΜΑΤΑ των άλλων»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί εισήλθαμε στα δύσκολα ,ας ανασκουμπωθούμε  πρώτα πνευματικά
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)