Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Λεφτά με... ουρά το 2017 για τις εταιρίες που διαχειρίζονται τα διόδια

Εσοδα από διόδια που προσέγγισαν τα 570.000.000 ευρώ είχαν το 2017 οι εταιρίες που διαχειρίζονται οκτώ αυτοκινητοδρόμους στην Ελλάδα, με τη μέση κυκλοφορία στις εθνικές οδούς να παρουσιάζει πέρυσι μικρή ανάκαμψη έναντι του 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην ετήσια γενική συνέλευση της ASECAP (της ένωσης των ευρωπαϊκών διαχειριστών αυτοκινητοδρόμων), η μέση ημερήσια κυκλοφορία στους οδικούς άξονες που βρίσκονται υπό τη διαχείριση ιδιωτών αυξήθηκε πέρυσι στα 13.703 οχήματα, από 13.236 το 2016.


Ο μεγαλύτερος ελληνικός αυτοκινητόδρομος με διόδια είναι η Εγνατία Οδός, η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην επικαιρότητα λόγω των μεγάλων αυξήσεων στα διόδια από το νέο έτος.
Το συνολικό μήκος της Εγνατίας Οδού μαζί με τους τρεις μεγαλύτερους κάθετους άξονες φτάνει τα 887,2 χιλιόμετρα. Η Νέα Οδός βρίσκεται στη δεύτερη θέση, καθώς διαχειρίζεται τόσο το τμήμα Αντίριο - Ιωάννινα όσο και το τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια του οδικού άξονα Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Το συνολικό τους μήκος, δε, προσεγγίζει τα 367 χιλιόμετρα.

Φ. Κόλλιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)